Nya vuxenpsykiatrin, Stationsparken och Återbruksdag

I går kväll var jag och några kollegor från kommunen på ett inspirerande kvällsmöte med Dynacon här i Växjö. De visade upp en av deras senaste byggen här i staden - nya Vuxenpsykiatrin på Sankt Sigfridsområdet i de centrala delarna av Växjö.

Kan konstratera att det inte bara är de underbara omgivningarna och mijön i området som gör den här byggnaden vacker – själva byggnaden är också vacker i sig. Om dryga halvåret kommer det vara verksamhet igång i de än så länge tomma och tysta lokalerna. Enligt mig är det här området väl värt en utflykt. Som sagt, såväl de nya som gamla byggnaderna är fantastiska och omgivningen bedårande. Tack Håkan och CO för ett informativt och trevligt studiebesök – ger inspiration och kunskap som vi alla tar med oss framöver.

Jag har fått en del frågor om vårt översiktsplaneringsmöte – många av er som läser bloggen, både ni i vår organisation men också många övriga, vill veta mer om det viktiga arbete. Inspelen på såväl mitt Instagram (@m.skagne) och bloggen förra veckan resulterade i många mejl och telefonsamtal. Något som är verkligen roligt. Vi planerar öppna samråd med invånare, företag och besökare under hösten 2019 och våren 2020. Våren 2020 kommer vi ha planer som kan visas och allt kommer att spridas såväl här på vår webbplats (www.vaxjo.se) som på utställningar på platser hos oss. Men mer information kommer såväl i denna kanal som i våra andra officiella kanaler.

Två roliga saker händer i helgen och blir veckans onsdagstips: Dels är det invigning av stationsparken i Lammhult på lördag klockan 11. Och det andra är att nya bolaget SSAM har Återbruksdag på Norremarks kretsloppspark. Det blir bland annat loppis, texitverkstad och man kan överhuvudtaget komma och inspireras av hur vi kan ta hand om våra resurser på ett hållbart sätt.

Ha en fin vecka tills dess!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 augusti 2019