En låda från Indien, ministerbesök och två öppna hus

Gårdagens eftermiddagsmöte på Huseby var något extra. Inte bara för att vi var i en fantastisk miljö utan för mötets innehåll.

En forskargrupp har jobbat med att få svar om en låda som hittades av en slump på Husebys vind 2008. Där hade den stått orörd sedan 1869, då Joseph Stephens skickade hem sin samlade administration från tio år som kontraktör inom bygget av järnvägsnätet i Indien. En fantastisk historia om hur entreprenörskap får en hel bygd att blomma upp. Och trots svälten i Småland fick folk från hela Sverige att flytta till just detta område. Kan inte göra det rättvist i min beskrivning men om ni har möjlighet så besök Huseby för att ta del av denna historia.

Och på tal om entreprenörer fanns en av mina favoriter på talarlistan, Lars-Johan Jarnheimer. Lars-Johan som tog över efter Ingvar Kamprad som ordförande i Inka Holding. Jag har haft förmånen att träffa honom ett par gånger tidigare och samma tanke slog mig då som tidigare – han som en Emil i Lönneberga. Ärlig, busig och fullkomligt orädd. Han talade om en föränderlig värld, hur organisationer och alla medarbetare i en sådan alltid måste vara med i förändringen för annars stagnerar både människa och organisation. Det han ständigt pratar om att man alltid måste ha ett kundfokus (målgruppsfokus). Därför ska man aldrig som medarbetare stå på kundernas parkeringsplatser till exempel! Jag har pratat om kickar i förra veckan och det fylls på varje vecka – och det fick jag igår kväll också.

Morgonmöte idag med civilminister Ardalan Shekarabi som kommer på besök till oss känns spännande. Då det är dags för budgetsläpp från regeringen idag, så hoppas i vart fall jag att vi kan få några nya inspel.

Senare under dagen intervju med Smålandsposten.

Veckans onsdagstips är två öppna hus! I helgen (21 september) Öppet hus på Reningsverket Sundet, där det bjuds på bajsbasket och Vattenmannen och Speed :) Men du kan såklart också få en rundvandring och ställa frågor om vårt vatten.

Det andra öppna huset jag vill tipsa om är på tisdag kväll (24 september) på storköket på Älgvägen. Se hur våra kockar arbetar med maten som varje dag ges till våra omsorgstagare. Här kan du läsa mer.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019