Håll utkik efter upplev.vaxjo.se

Vi är nu bara ett par månader ifrån en helt ny webbplats för alla som vill uppleva Växjö. I veckan fick jag en liten smygtitt på hur det kan se ut. Och det känns riktigt bra.

Den nya sajten kommer heta upplev.vaxjo.se och här kommer det finnas information för den som vill ha något att hitta på, njuta av, se, shoppa, bo – ja allt man kan uppleva av vårt allas Växjö. Och inte bara i Växjö stad utan i kommunen. Det blir en webbplats där vi nu samlar allt på ett ställe, allt det vi på Växjö kommun gör vad gäller att ”se och göra” och det externa parter gör. Vi ser en stor nytta för alla besökare men även för oss som bor och verkar här i Växjö. Webbplatsen kommer nämligen utgå från besökarens drivkraft och därför spelar det ingen roll om det är en besökare eller invånare som söker information. En annan nyhet blir att vi driver flödet med en AI (Artificial intelligence) så att vi på ett automatiskt sätt kan se till att den som besöker webbplatsen får det hen är mest intresserad av. AI tar bland annat hänsyn till tid, väder och var besökaren befinner sig geografiskt. Sajten ska också främst vara designad för mobilen för att säkerställa bästa möjliga användarupplevelse.

När vi sedan har denna webb på plats kommer vi också kunna fokusera mer på kommuninformation och fakta på den här webbplatsen - www.vaxjo.se. Det gör det enklare för den som önskar just fakta och information om och från kommunen. Vaxjo.se kommer alltså i och med detta också få en uppfräschning som underlättar för alla som besöker den. Jag ser så fram emot det här.

Nu på förmiddagen har jag varit på träff om Växjö och vår universitetsstadsvision. Ett arbete som vi tillsammans med Linnéuniversitetet och näringslivet nu tar krafttag kring. Visionen har som syfte och mål att stärka Växjö som universitetsstad vilket stärker universitetet, näringslivet, det offentliga och den fysiska miljön både på campus, i stan och i kommunen. Arbetet kopplas ihop med vår översiktsplanering som är i full gång och även vår viktiga näringslivplan som jag berörde på bloggen i onsdags. Ja nog händer det mycket i såväl organisation och i Växjö som kommun.

Brukar ju då och då kolla av lite vad som det rings och mejlas om mycket till vårt Kontaktcenter för att få en liten bild av vad det snackas om hos främst våra invånare. Denna vecka berättade de att det som stack ut var frågor om vattenläckor. Det är naturligt med vattenläckor på hösten när rören rör sig mer i marken, så egentligen inget konstigt med mer frågor. Och VA-avdelningen har haft bra svar till Kontaktcenter så vi har kunnat svara våra invånare. Något vi i samband med detta kan tipsa om inför nästa vecka är en planerad avstängning på Arabygatan i Växjö just på grund av lagning av en vattenläcka. Information finns ju alltid på vår webb inför planerade avstängningar, och när det gäller de akuta försöker vi alltid också informera alla genom våra olika kanaler.

På tal om vatten pratas det om "regnkaos" idag. Känns som det får bli en mysig innesittarkväll med regnet smattrande på fönsterblecken.

Och så önskar jag er alla en fantastisk fin oktoberhelg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 oktober 2019