Volvo, Årets Trästad och ny prognos för kommunhuset

I onsdagens blogg var det mycket om styrmodell – ja det blev nästan för mycket och så kan det bli. Jag gör gärna så ibland – använder för många ord och det är ett förbättringsområde för mig framåt så jag hoppas ni har tålamod… Jag ska tänka på det mer.

Det är så många spännande och roliga saker som händer såväl i vår organisation som i vår kommun i stort. Och då menar jag förutom all den service (skola, omsorg med mera med mera) vi varje dag ger till våra invånare, företag och besökare, som gör mig stolt varje dag.

Bland annat var måndagens träff i Volvo Construction Equipment fantastisk. Vilket företag vi har i vår kommun som sätter såväl Volvo men även Växjö och Braås på världskartan. Kika gärna på mitt instagram @m.skagne så kan ni se deras senaste produkt Volvo A6oh och mycket mer. Blev stolt och full med energi som varit med mig hela veckan.

Förutom det presenterades i veckan Prognos 3 för Växjö station och kommunhuset. Det är E&Y (oberoende konsult) som gått igenom siffror och status på hur arbetet går. Bra att veta att man i dessa rapporter kan läsa hur arbetet går framåt, och också att kostnadsprognosen i den här är något lägre än tidigare prognoser.

Att vi sedan fick Sveriges första Trädstaspris i onsdags var ytterligare en fantastisk händelse. Det visar att allt det arbetet vi gör kring hållbarhet uppmärksammas, i detta fall vårt arbetet kring träbyggnad. Ett arbete som även inspirerat många privata näringsidkare att anamma träbyggnation. Ett viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Stort grattis till oss alla invånare och företagare som tillsammans fått detta pris.

Jag vill också till sist förtydliga det som kan läsas i dagens Smålandsposten. Att vi ämnar att ta in en konsult som ska hjälpa oss med effektiviseringsarbetet och att hen ska se över hela vårt processarbete. Så är det inte även om det kan tolkas så. Vi tar in en konsult på max 75 timmar som ska hjälpa oss att koppla samman ledningssystemen på förvaltningar och bolag till våra koncerngemensamma system Stratsys och ett system som heter 2c8, och hur vi ska visualisera dem. Att vi ställer krav på även denna konsult att hen förstår och kan processer är inget ovanligt utan det ställer vi som krav för de flesta av våra tjänster – interna som externa. Viktigt eftersom människa, process och teknik måste gå hand i hand.

Och innan det blir helg så vill jag påminna om de öppna hus som sker i våra gymnasieskolor i helgen. Läs mer på här på webben. Välkomna!

Ha en fin helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 oktober 2019