Varumärket Växjö och viktiga cafékvällar

Första snön föll i går. Otroligt på något sätt för även om det känns som om det är länge sedan det var ”barbentväder” känns det ändå som om snön är väldigt tidig i år.

För dryga tre år sedan initierades ett arbete att få platsen Växjös första gemensamma platsvarumärke. Inget vi som kommun äger utan som vi alla i platsen Växjö äger, använder och utvecklar. Engagerade invånare, företagare, besöksnäringen och från Linneuniversitet kultur med flera har varit involverade i att utveckla vårt gemensamma platsvarumärke. I grunden ligger även omvärldsbevakning och attitydundersökning vilket genomfördes för drygt 2 år sedan. Det som nu är lanserat är vår allas webbplats, www.varumarketvaxjo.se Länk till annan webbplats.. Där hittar du en enkel manual som beskriver hur du kan använda platsvarumärket Växjö och där hittar du vårt (Växjös) egna och gemensamma typsnitt, VXOCaps. Det finns färdiga texter om Växjö, som bygger på de värdeord som hela platsvarumärket bygger på, samt grafik som ni kan använda i kommunikation, presentationer och mycket annat. Platsen är nu full laddad med nya, professionellt tagna och jättesnygga foton som representerar platsvarumärket Växjö på i vart fall mig ett utmärkt sätt. De här fotona är fria att använda av alla som vill lyfta Växjö och kan laddas ner på www.varumarketvaxjo.se Länk till annan webbplats..

Fortfarande tidig morgon i ett novembermörkt Växjö och innan det blivit helt ljust kommer jag ha hunnit med ett frukostmöte hos ett av våra många viktiga företag i vår kommun. Ett företag som har som grund att jobba med hållbarhet med en produkt som jag tror vi är många som egentligen tar som självklart – trä. Fokus för företaget Södra är nämligen avverkning, skogsvård, utveckling och produktutveckling där nyheter som kläder, förpackningar med mera finns på agendan. Är stolt över att Södra finns så nära oss.

Stolt är jag också över våra medarbetare som arbetar med människor med psykisk ohälsa. Och just nu pågår ett projekt i Kronobergs län där vi vill öka medborgarnas delaktighet inom omsorg och vård. Det gäller både det stöd som ges av kommunen och vården inom Region Kronoberg.

Därför bjuder vi in till cafékvällar då du som är brukare eller anhöriga får berätta vad som fungerar och vad som behöver bli bättre. En sån cafékväll är ikväll klockan 16-18.30 på Träffpunkten Dockan. Här kan du läsa mer.

Det var veckans viktiga onsdagstips, ha en fortsatt fin vecka!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 november 2019