Oinbjudna gäster och skolval

De senaste blogginläggen har det varit mycket om vårt nya stations – och kommunhus och då även om lite om vårt befintliga kommunhus i kvarteret Ansgarius. Och inte visste jag väl då att det är så mycket aktivitet här i Ansgarius. Inte bara av oss som jobbar här, utan även av andra varelser. Möss och silverfiskar har nämligen upptäckts i huset, något jag efter avstämning med Vöfab informerat de chefer som jobbar i Ansgarius om i veckan.

Mössen är av typen Husmus – något som vi alla är glada för då de inte är fridlysta. Silverfiskarna är av typen Svenska silverfiskar. Ja, man lär sig något varje dag tack och lov. Möss är söta men de är skadedjur och att ha dem springandes i ett kontorshus korridorer, i bokhyllor och rum är inte acceptabelt. Så full aktivitet är nu igång för att göra något åt dem. Silverfiskar kan tyckas som ett mindre problem men dessvärre är det inte så – i vårt ansvar finns att arkivera det mesta för eftervärlden och favoritfödan för silverfiskar är enligt Anticimex produkter som innehåller stärkelse, som exempelvis papper. Skulle kunna bli ett stort problem för oss med andra ord. (Bilder på mitt instagram @m.skagne finns bilder på dessa varelser.) Anticmex hjälper oss nu bli av med alla oinbjudna gäster, vilket vi är tacksamma för.

En snackis i veckan har varit att vi nu gått ut med en upphandling för olika verksamheter på Evedalsområdet i Växjö. De tre delarna som innefattas i upphandlingen är Evedals vandrarhem samt de tre stugorna Berghälla, Svensborg och Lillstugan, Evedals station (idag caféverksamhet sommartid) och Vilhelmshill (lokaler för fest och andra aktiviteter). Vilhelmshill har varit mycket i media senaste tiden och bra att tydligt kunna informera om att verksamheten nu upphandlas. Här finns mer information för dig som är intresserad av att driva en eller flera spännande verksamheter på fina Evedal.

En annan snackis har varit utbildningsnämndens beslut om att från och med nästa år så förändras skolvalet för de barn och elever som ska börja förskoleklass och årskurs sju höstterminen 2020. Förändringen innebär att upptagningsområdena försvinner och vårdnadshavare bör göra ett skolval till sitt barn. Anledningen är att Växjö kommun vill göra skolvalet mer rättssäkert och att vårdnadshavarna får möjlighet att påverka barnets skolplacering. Vi är inte först ut med detta beslut utan det finns på flera platser i landet. Detta är något som blir viktigt att kommunicera än mer (vilket redan är gång såklart) och vill du som vårdnadshavare läsa mer så finns information på vår webbplats.

Nu vidare till IV Produkt på företagsbesök. Ett spännande företag som växer så det knakar och erövrar delar av världen - fantastiskt och viktigt att de har sitt huvudkontor här i Växjö.

Ha en fin helg så här i mitt i november!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 november 2019