En annorlunda onsdag

Idag har vi informerat våra medarbetare om att vi lagt ett varsel på 20 personer inom områdena ekonomiadministration, kommunikation, HR-administration och Friskt arbetsliv. Vi har också inlett en MBL-förhandling med fackliga parter.

Det här är naturligtvis inte ett roligt besked att ge för våra chefer och all förståelse för att det bidrar till oro och många frågor. Det som är extra viktigt att poängtera att det i nuläget inte finns några besked om vilka medarbetare som berörs. Nu fortsätter ett viktigt arbete tillsammans med fackliga parter som sagt. Bakgrunden till beslutet att varsla är den förstärkta samordning som Växjö kommun just nu genomför och som jag bloggat om tidigare. Den här omorganisationen berör medarbetare som arbetar med ekonomi, kommunikation och HR (Friskt arbetsliv är en del av HR-avdelningen). Vi står inför ett mycket tufft läge ekonomiskt och grunden till omorganisationen är att kommunen genom bättre samordning av personal och lokaler istället kan prioritera kärnverksamheterna ännu mer och ge fortsatt hög service till skattebetalarna. Genom ett förändrat arbetssätt skapas bättre överblick och kommunens resurser kan prioriteras på ett betydligt bättre sätt. Det är när vi med bakgrund av detta gjort en översyn av vilken bemanning som krävs inom de tre områdena som en övertalighet har konstaterats. Vi ser också att det i vissa delar krävs en annan kompetens än den som finns idag, för att möta framtida behov.

Jag har ju även tidigare skrivit mycket om de förändringar vi genomför i kommunen och de har också granskats. På tisdag är jag inbjuden att vara förmiddagsgäst på P4 Kronoberg, Sveriges Radio, för att prata just om vad jag och vi egentligen gör, utvecklingen i kommunens alla förvaltningar och bolag och de utmaningar vi står inför. Lyssna gärna då.

Så till veckans onsdagstips som är något jag personligen vurmar lite extra för. Fackeltåget på måndag för våldsfria relationer. Den 25 november är det FN:s Internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor och detta uppmärksammas även i Växjö. Klockan 17.00 samlas vi vid Speakers Corner där jag fått äran att inleda. Sedan tågar vi gemensamt genom centrala Växjö. Här kan du läsa mer.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 november 2019