Företagsbesök och soltimmar

Fredag igen och en vecka med flera företagsbesök är slut. Vi har tänkt om lite när det gäller besöken. Eller rättare sagt vår näringslivschef Anna Sjödahl har justerat och fått till det så bra, genom att sprida ut våra besök lite mer under en längre period och inte ha alla under två veckor. Därför har tjänstepersoner och politiker nu under hösten i lagom takt besökt stora som små företag i kommunen.

På besöken får vi information om företaget, utmaningar men framför allt vad vi som kommun kan bli bättre på för det företaget eller näringslivet i allmänhet. Mycket uppskattade veckor då vi alla får mer kunskap och mer förståelse. Men också kan sprida kunskap från vårt håll om vad vi gör, inte gör och planerar att göra för denna extremt viktiga målgrupp - näringslivet som är navet i vårt samhälle. I onsdags var jag på tre spännande företagsbesök med två av våra många Annor vi har på kommunen – Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande och Anna Sjödahl som är vår näringslivschef. Vi började på allas vår slott Teleborg och träffade Maria Runosson som fått den pärla vid Trummens strand att utvecklas till ett fint utflyktsmål för oss invånare men även för besökare från hela världen. Därefter träffade vi Holmgrens bil som gjort och gör en spännande utvecklingsresa inom sin bransch. Vi avslutade sedan med att träffa Charlotte Von Sydow, vd på Visma som välkomnade oss in i ett annat spännande och utvecklande företag som även det är på en utvecklingsresa. Tack alla ni företag som tagit emot oss denna höst.

Ett företag vi inte besökt denna gång men som uppmärksammades i veckan är IST Group. De fick nämligen priset som kommunens mest cykelvänliga arbetsplats för sina höga ambitioner när det kommer till cykelfrämjande åtgärder. Stort grattis IST!

Veckans snackis i media för Växjös del är kanske det faktum att vi i Växjö bara haft drygt 2 soltimmar i november. Inte utan att man längtar efter att få sätta upp sina adventsljusstakar och stjärnor - inte för att det ger mer sol men tycker ändå varje år som att de gör allt ljusare. Så länge kan jag tipsa om att gå Storgatan i Växjö fram, där får man ljus och en härligt adventskänsla av de vackra girlanger och den belysningen som satts upp i veckan av Tekniska förvaltningen.

Ha en fin helg alla ni Växjöbor som trots få soltimmar gör Växjö kommun till en fantastisk plats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 november 2019