Trygghetsmätning och tysk tv om vårt hållbarhetsarbete

Vaknade upp och all snö som lyst upp vår kommun var borta. Men så är det ju i dessa tider och det var i alla fall inte lika halt att cykla till jobbet idag. 😊

Onsdag betyder Växjö-tips och vi går direkt på dem idag tycker jag. Ikväll har vi nämligen presentation av årets Trygghetsmätning i Växjö. Trygghetsmätningen har genomförts under hösten och invånare i Växjö kommun har fått svara på frågor om bland annat hur de upplever sitt bostadsområde, om de utsatts för brott det senaste året och om de är oroliga för att utsättas för brott. Klockan 17.30 i reception Björnen, Kommunhuset på Västra esplanaden 18 är du välkommen att höra mer om hur Växjö kommuns invånare upplever tryggheten men också om vårt och Polisens framtida arbete kring detta.

På lördag är det familjedag på i Araby park arena med aktiviteter för alla åldrar. Klockan 11.00-15.00 har du möjlighet att ta med hela familjen på en massa roliga aktiviteter. Det blir en fullspäckad dag med allt från sagostund, adventspyssel och dans till hjärt-lugnräddning med mera med mera.

Måste också berätta om att vi i veckan verkligen fått berätta om vårt hållbarhetsarbete. Vi har haft besök av en tysk journalist från en stor tv-station, som gör ett 40 minuter långt reportage om Sverige och hållbara städer. Och hon valde då att besöka just Växjö. Väldigt roligt såklart. Främst blev det besök hos Växjö energi där hon intervjuade vd Erik Tellgren om förnybar energi och de stora investeringar vi gjort koppat till Sandviksverket. Men hon besökte även andra platser i Växjö. Blir spännande att se resultatet.

Ha en fortsatt fin vecka!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 december 2019