Introduktion för nya medarbetare, Årets värdegrundare och Årets hedersbelöning för särskilda insatser

Första veckan i december är snart slut – veckorna flyger som aldrig förr. Jag brukar beröra kickar som jag är med om under min arbetsvecka och just denna vecka har innehållit många sådana. Veckan har bland annat innehållit personliga kickar då både maken som dottern fyllt år denna vecka. Älskade Tova, otroligt att du fyllt 17 år men också fantastiskt och underbart att du är du. Jag är så fylld av tacksamhet! 

Med kroppen fylld av födelsedagskänslor har jag även blivit fylld av energi i mötet med alla nya medarbetare. Vi har kontinuerliga möten med alla nyanställda på förvaltningarna, bolagen och Värends räddningstjänst där de får träffa politiker och andra tjänstepersoner. De får lära sig om vårt värdegrundsarbete samt om chef- och medarbetarskap. Jag får också möjlighet att berätta mer i detalj om oss och framförallt om den viktiga utvecklingsresa som vi gör. Diskussioner, inspel och härliga samtal under de här passen är en ynnest att ta del av – och tacksamhet och glädje att så många vill jobba med oss i Växjö kommun.

Igår var det dags för vår femte omgång av ”introduktion av nya chefer”. Vi har satsat stort på chefsutbildningar de senaste åren och att chefskap är en egen profession. Alla våra chefsutbildningar genomsyras av just det – tydliggörandet av vilket ansvar man har som chef med mera. Alla nya chefer går sedan en mer djupgående utbildning där kunskap om vår organisation och chefskap är i fokus. Jag brukar börja sessionen och även avsluta dessa sessioner med samtal om deras reflektioner över allt de hört och lärt sig. Härligt och lärorikt på alla sätt.

En annan kick och extra stolthet är att en av våra lärare blev utsedd till Årets värdegrundare – det är Amela Osmanbasic hos oss som fått den fina utmärkelsen. Stort grattis till Amela och även stort grattis till oss alla i vår organisation och även kommunen som har dig Amela hos oss!

Och så grattis till John Lundvik som igår fick ta emot Växjö kommuns pris Årets hedersbelöning för särskilda insatser. Priset delades ut i Öjaby där John Lundvik växte upp. John fick då även göra ett Växjö-quiz. Läs och se mer här. Länk till annan webbplats.

Ha en fin andra adventhelg!

/M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 december 2019