Platsutveckling, Campusplan och skridskor

Tidigt frukostmöte med "Växjös fanclub" Expansiva Växjö med många från näringslivet, en del invånare men även någon besökare.

Diskussion, samtal och föreläsning om vad vårt allas Växjö har för grogrund och hur vi skapar den plats vi vill se och vad är det egentligen är som gör att vi satsar på en plats eller drivs att vara med och utveckla. Vårt platsvarumärke som utvecklats av just näringsliv, akademi, föreningar och oss i det offentliga, och som nu är fritt fram för alla som vill, är startskottet för att stärka just vår plats. Energi på hög nivå vill jag säga! Här kan du läsa allt om vårt platsvarumärke och hur du använder det. Länk till annan webbplats.

Nu vidare till ett annat viktigt möte, även det kopplat till vår plats. Ett möte om vårt campusområde på stadsdelen Teleborg. Vi har sedan en tid tillbaka tillsammans med universitetet påbörjat arbetet med en Campusplan som ska ge en riktninge för den fortsätta utvecklingen av campus i Växjö. Vi vet alla om att Växjö stad växer så det knakar och platsen runt Linnéuniversitetet är viktig för stadens tillväxt och hela platsen i och runt Växjö. Campusplanen, som ska vara klar i december 2020 ska som sagt ge riktning åt den fortsatta fysiska utvecklingen. Ett exempel skulle kunna vara att skapa nya mötesplatser eller extra satsningar på ett specifikt område.

Idag la jag också ut mitt månadsbrev på våra intranät till alla våra medarbetare. Du kan ta del av det här. , 589 kB.

Veckans onsdagstips är att ta på skridskorna och kolla in tiderna för Allmänhetens åkning, på Arenastaden, i Öjaby och Åby. Mysig vinteraktivitet!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019