Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Världsunik nyhet och ett litet nyårslöfte…

Fredag innan jul och ett visst lugn, i vart fall på Växjö gator, uppfattade jag när jag tidigt denna mörka morgon cyklade till jobbet.

Det var en stor händelse för oss alla Växjöbor igår. Jag berörde det i onsdag och lite media har det blivit men inte så mycket som jag själv hade hoppats på. Nyheten att vi som första kommun i landet från och med klockan 13 igår är helt fossilfria när det gäller framställan av fjärrvärme, elkraft och bredband. Stort. Och inte bara stort – kanske något världsunikt. Då Växjö är först i Sverige och Sverige redan ligger lååååångt före övriga Europa och världen på just sådana här satsningar vill jag nog påstå att det här är en stor händelse för hela världen. Jag hoppas vi är många som sprider denna nyhet då det är en av många satsningar som vi i Växjö är med om att göra för att få ett bättre i morgon. Och en fantastisk plats att bo leva och verka idag och imorgon.

Jag vill såhär i slutet av året passa på att till alla er som läser, ger synpunkter, tankar och inspel till min blogg, rikta ett extra stort tack. Jag vill att ni vet om att det gläder mig dagligen, då jag träffar er någonstans på kommunens gator eller mötesplatser, när vi har telefonsamtal och skickar mail, att jag får just återkoppling över det jag skriver. Förutom innehållet, som jag uppfattar varit värdefullt, har det nu senaste tiden kommit lite synpunkter om längden på min blogg. Så nästa år har jag som utvecklingsområde för mig själv att skriva lite kortare. Det blir lite av ett nyårslöfte från mig 😊

Jag är igång ett par av mellandagarna men väljer att ta lite ledigt med bloggen nu. Så den kommer åter andra veckan i januari. Mycket matnyttigt finns såklart i våra andra kanaler, som webb (www.vaxjo.se) och Facebook (Växjö kommun).

Med det sagt önskar jag er alla en fantastiskt och fridfull jul, ett extra festligt avslut på 2019 men framför allt ett glädjefullt och fantastiskt 2020!

//M

Senast uppdaterad: 20 december 2019