Regiondagar om det vi gör tillsammans

Gårdagens möte med kollegor från Region Kronoberg och kommunerna i regionen var rejält lyckad. Region Kronoberg brukar bjuda in oss och deras delägda bolag som till exempel Almi och Destination Småland på så kallade Regiondagar där gemensamma (och ofta energifyllda) områden beskrivs och diskuteras.

Fokus igår var status kring hur det går för oss i regionen. Och detta var glädjande att både höra och få presenterat av mycket duktige regionkollegan, analytikern Robin Rikardsson. Att gå tillbaka från början av 2000-talet och sedan se hur utvecklingen gått med uppgång och dalar (ja, vem minns inte finanskrisen 2009!) fram till idag, då vi ser mycket bra siffror. Att sedan få en spännande dragning om ny produktivitetsstudie i Sydsverige av Handelskammaren, och därefter få höra alla de fantastiska uppdrag och arbeten och resultat som vi gör tillsammans för näringsliv, invånare och besökare.

När resten av gänget hade en förmodad härlig mingelstund och kväll, tillbringade jag kvällen med Skypemöte för att jobba fram olika tankar kring hur både region och kommuner ska kunna få mer utväxling i sin digitalisering tillsammans med SKR (Sveriges Kommuner och Landsting), vårt gemensamma It-företag Inera med mera. Energifyllt även det!

Fredag förmiddag och snart är det dags för mig att möta drygt 100 elever från Linnéuniversitetet och prata om ledarskap, chefskap och vikten av att man som ledare tar sitt chefskap, och förändringsledning. Ska bli spännande och något jag ser fram emot.

Ha en fin sista helg i januari och glöm inte Kulturnatten imorgon 25 januari! Länk till annan webbplats.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 januari 2020