Vattenrisker, fler verksamhetsbesök och sportlov

Som vi alla upplevt har vädrets makter varit kraftiga i många dagar nu – vind och mycket regn är nu mer regel än undantag. Vi behöver ju regn för vårt grundvatten men när allt kommer så snabbt och så mycket på en gång så blir utmaningarna många. Risk för översvämningar, fyllda källare och det kan också vara en god idé att vara försiktig när man vistas på en del platser i vår kommun.

En stor eloge vill jag ge vår kollega Andreas Hedrén, sjömiljöansvarig och en riktig expert på vatten. Han har tillsammans med övriga kollegor på Tekniska och Värends räddningstjänst, men även andra delar såsom säkerhetsavdelningen och kommunikationsavdelning, gjort ett gediget arbete att kontrollera våra vattendrag, kommunicera med boende och förbereda för vad vi gör vid en eventuell incident. Faran är inte över men det känns enormt bra att vi har all den kunskap som krävs hos oss på kommunen som gör att det blir mer tryggt för oss alla. Tack!

Mina verksamhetsbesök börjar rulla på bra och förra veckan var jag tillsammans med VD David Svensson på Videum och träffade många av hyresgästerna på Videum. Mycket inspirerande och det är spännande att se att mötesplatsen runt Videum skapar en bra energi för företag som är på området, men även akademi och kopplingar till övriga näringsliv i vår kommun. På fredag är det dags för mig att tillsammans med förvaltningschef Ewa Ekman träffa avdelningen för de sjuksköterskor vi har i kommunen. Något jag verkligen ser fram emot så stort tack ni alla som tar er tid för detta! På tal om verksamhetsbesök så är det något som många av våra politiker gör. En del av deras ansvar att besöka förvaltningar och våra kommunala bolag för att förstå verksamheten bättre, lära känna och även få viktiga inspel från våra medarbetare. Men jag får också till mig många frågor och det finns i verksamheterna ett genuint intresse av att lära sig mer om vår mycket stora organisation och se vad som kan göras för att bli bättre.

Snart är det också dags för en period av många företagsbesök där representanter från kommunstyrelsen, näringslivsavdelningen och även koncernledningen träffar företagare i vår kommun. Att lära oss, knyta kontakter och få inspel till att ”bra kan bli bättre”. Mycket som händer med andra ord.

Veckans onsdagstips är att kika in på upplev.vaxjo.se och få lite Sportlovstips. Regn och blåst gör ju kanske att fokus blir på att hitta inomhusaktiviteter och det finns det många av här, så in och kika! Länk till annan webbplats.

Ha en fin onsdag så här mitt i sportlovstider!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 februari 2020