Intranät, skolundersökning och bandage

Nu har vi äntligen börjat föra ut vårt koncerngemensamma intranät. Kan tyckas endast vara information för våra kollegor i förvaltningar och bolag men genom denna satsning kommer vi återigen ha bättre verktyg för att bli bättre för våra invånare, företag och besökare.

I första ledet är det alla förvaltningar och Värends räddningstjänst som i måndags vaknade upp till intranätet. I april kopplas de kommunala bolagen på. Genom att vi har en gemensam plattform säkerställer vi att alla våra kollegor i vår stora organisation får den information som är viktig för hen. Både det som är koncernmässigt och det som gäller ens förvaltning eller bolag. Mycket är nytt, det saknas fortfarande en del information men även detta är en gemensam utveckling som vi tar oss igenom tillsammans.

Då vi nu även har en beslutad koncerngemensam varumärkesplattform så kommer även den att genomsyra den information som sprids och hur denna informationen sprids, på såväl intranätet som på externa webben. Ja, i all kommunikation i alla kanaler. Vår varumärkesplattform som vi nu håller på att implementera är viktigt för hur vi som organisation ska vara och uppfattas enhetliga för de vi är till för. Det gäller hur vi kommunicerar, hur vi presenterar saker och ting och våra beteenden i alla våra kanaler internt som externt.

HR-träff

Kickar brukar jag skriva om och jag vill egentligen bara skriva tack för att jag fick komma på vår koncerngemensamma HR-träff förra veckan. Energikicken jag kände efter att få träffa alla våra kollegor från bolagens och kommunens HR-avdelningar fyller mig fortfarande. Även av de frågor, diskussioner och återkoppling jag fått efteråt. Vilket jobb ni alla gör. Vilket stöd ni är för oss alla i verksamheterna och vad glad jag är att just ni jobbar hos oss. Som sagt, en riktig kick. Tack!

Jag vet om att det inte bara var jag som drattade i ordentligt i tisdags morse. Det var isgata och min mycket lugna cykeltur gick bra fram till allén vid kommunhuset då cykelhjulet vek sig under mig och asfalten med massa isklumpar tog emot mig med en smäll. Blåmärken över stora delar av kroppen, en handled och hand som ömmade hela dan och som sen blev rejält svullen och intog massor av fina färger, gjorde att ett läkarbesök var på sin plats. Doktor Google hade skrämt upp mig rejält om att båtbenet kunde va skadat, att det kunde ta lång tid att återhämta sig om man inte behandlade det och det ville jag inte. Riktiga doktor Peter som fick ett sent besök av mig igår eftermiddag kunde konstatera att jag förmodligen (!) inte brutit det men att jag råkat ut för en rejäl smäll som vållat bland annat en rejäl bristning i muskeln i handen. Så med bandage och en del hemövningar som ska fortsätta för att säkerställa att inget är brutet så kör jag på.

Stort tack till vår kollega på utbildningsförvaltningen, Åsa Bilsteen, för din hjälp. Inte bara att du hjälpte till med cykel och att ta mig upp men också för att du verkligen kom, stannade och kollade av hur jag mådde och även kollade till mig igår. Kändes så gott och gör så fortfarande. Ni många andra som ramlade och halkade – jag hoppas att även ni hade medmänniskor som hjälpte er. På det sätter blir på något sätt lite skönare. Det underlättar med mänsklig omtanke helt enkelt!

Undersökning kring trygghet och lärande

Veckans tips är till dig som elev eller vårdnadshavare, för det dags för årets förskole- och skolundersökning. Undersökningen genomförs för att ta reda på hur barn och elever i våra förskolor och skolor upplever trygghet, lust att lära, stöd och stimulans. Du svarar senast 22 mars. Här finns mer information.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 mars 2020