Gemensam information och handtvätt

På allas läppar denna vecka är säkert coronaviruset. En del oro och många frågor finns. Jag får också många frågor hur vi hanterar det och sedan någon vecka tillbaka har vi en krisledningsgrupp med säkerhet, HR, kommunikation, omsorgen och utbildningsförvaltningen som tillsammans med Länsstyrelsen och Region Kronoberg med flera stämmer av läget och samordnar kommunikation och aktiviteter. Vi har tillit och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

All information går ut till alla våra kollegor i bolag och förvaltningar genom våra intranät – en kanal och en information som bygger på bästa rekomendationer som denna grupp kommit överens om. Den uppdateras varje dag, ibland flera gånger. Vi har där en grund med mycket gemensam information som rör alla förvaltningar och bolag och efter det finns information som rör vissa yrkesgrupper mer än andra. Kommunikationsavdelningen jobbar just nu, när jag var uppe hos dem, på att under dagen göra sidan ännu tydligare och ännu mer lättöverskådlig för alla medarbetare. Viktigt i en sådan här situation också.

Så internt läser vi på intranät och externt hänvisar jag familj, vänner och bekanta och dem som frågar mig att kontinuerigt gå in här på vår webbplats www.vaxjo.se Länk till annan webbplats. (klicka på boxen om corona) och får man inte svar där finns mycket mer på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats. Där finns ännu mer fakta och även frågor och svar. Vi får alla hjälpas åt att få det här till det bästa tänkbara sätt och ett sätt är att hålla sig lugn och hålla ihop och hålla sig till fakta. www.folkhalsomyndigheten.se är en bra sida som jag tror sällan har haft så många besökare som nu, vilket är bra för då går människor till källan.

Veckans tips till alla som är oroliga, tvätta händerna! Det finns en bra film hos Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats. för det är inte bara att som vi kanske är vana vid snabbt stänka ner händerna, vi behöver vara mer noggranna! Ett annat tips är att om du är orolig men inte har symptom – ring inte 1177. Det numret behöver finnas för de som är sjuka eller har symptom och jag ber alla respektera det. 113 13 är istället numret du som har frågor om coronaviruset ska ringa, hos de som svarar där finns svar på dina frågor om corona.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 mars 2020