Vi handlar nära och tar hand om varandra

Cykelturen idag till jobbet kändes som mitt i sommaren. Fågelsången var total och förutom en och annan cyklist mötte jag inte en kotte. Känns inte bra på många sätt, även om ju naturligtvis många med förkylningssymptom helt förståeligt håller sig inomhus. Allt fokus nu hos oss på att stötta våra medarbetare, invånare, företag och även de numera få besökare som kommer till vår kommun.

Alla frågor är viktiga och vi får fantastiska inspel från många av våra intressenter vad vi kan göra för att underlätta. I veckan spred vi de näringslivsaktiviteter vi gör och mer kommer så klart, här kan du läsa mer. Och vår satsning att hjälpa dem som är över 70 år att handla och hämta paket med mera, lanserades också igår. Sprid gärna vårt inlägg på facebook till så många som möjligt för även det är ett sätt att hjälpa dem som behöver. Länk till annan webbplats.

Vi internt får fortsatt info på vårt intranät och externt uppmanar jag er alla att gå till www.vaxjo.se – där finns m a s s o r av viktig information uppdelat på olika målgrupper i vår kommun.

Uppmaningen som Växjö citysamverkan sprider och många med dem att vi alla måste hjälpas åt att hålla igång maskineriet – handla lokalt, ät lokalt. (Det gäller ju inte bara city såklart utan hela kommunens butiker, restauranger osv.) En jättebra grej är att det nu många restauranger har intensifierat sin hemleverans som gör att vi kan avnjuta fantastisk restaurangmat hemma om man inte vill gå ut.

Och återigen vill jag rikta det största tack jag kan utbringa till sjukvården men också alla i vår organisation alla som jobbar stenhårt för att få vardagen att gå ihop. Jag vet att trycket är extra tungt på de som jobbar med vård, stöd och utbildning så extra stort tack till er, men även till alla medarbetare i bolag och förvaltningar som nu får göra många extra timmar.

Lite personlig stolthet från mig också. Ett stort grattis till älskade Tova som med sina kollegor på sitt UF-företag BeeWrap igår på den numera digitala UF-mässan tog hem priset för det mest hållbara företaget för det mest hållbara produkten – bivaxdukar som gör att man kan säga hej då till plastfolie. Även stort tack till UF som trots utmanande tider höll igång sitt stora och viktiga evenemang och använde andra kanaler för att göra det möjligt – de digitala.

I helgen blir det alltså fokus på att handla nära och att leva så mycket som möjligt som normalt. Ikväll restaurangbesök och i morgon blir det shopping och strövande i city och besöka sevärdheter i Växjö kommun. Vi ses väl!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 mars 2020