Kraftsamling, prioritering och overhead-papper

Tillsammans, prioritering, kraftsamling och hjälpas åt är orden som följer med oss denna vecka. Det är en speciell tid vi arbetar i, och även om det såklart även finns andra ord som är viktiga just nu eftersom ”det vanliga” måste fungera så är det mycket fokus på coronavirus och följderna av det.

Ett initiativ som innehåller alla orden ovan är det vi gör på förvaltningen för arbete och välfärd. Där prioriteras det nu om och kraftsamlas av medarbetare och personer som har ekonomisk bistånd, arbetsmarknadsanställda och deltagare i daglig verksamhet, som snart kommer jobba för fullt med att producera skyddsutrustning till vård och omsorg. Övriga förvaltningar och bolag jobbar på för fullt för att finna OH-film som kan finnas i våra lager/förråd och gömmor eftersom det är en del av materialet som används för att skapa skyddsutrustning. Även inom omsorgen jobbar man med att tillverka skyddsvisir av OH-papper så om du har gammalt OH-papper liggande hör av dig till Arbete och välfärd och omsorgsförvaltningen!

Stort tack ni alla som hjälps åt, kraftsamlar och prioriterar om er tid och arbete för att hjälpa andra i denna mycket ansträngande tid.

Ta hand om er och varandra, och varför inte gå ut en runda i solen (om du är frisk). Kanske gå till en uteservering som kan starta redan i slutet av den här veckan. Men håll lite avstånd, tvätta händerna ofta och skänk en extra tanke till dina äldre nära och kära som kan behöv det där extra telefonsamtalet.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 mars 2020