Gemensam krissamverkan, kunskapsinventering och bygglov

IÅterigen är kraftsamling, gemenskap och prioritering något som verkligen följt mig denna vecka. Fantastiska möten (de flesta digitalt) med företag, invånare men också med kollegor från vår organisation, andra kommuner, regionen, polisen och länsstyrelsen har gått i en strid ström.

Igår bjöd landshövding Maria Arhnholm in till möte kopplat till länets gemensamma krissamverkan. Det fyllde mig med en sådan energi. Allvarliga ämnen då corona stod på agendan men att tillsammans med länsstyrelsen, regionen, polisen och övriga kommuner samlas och samsas åt det som vi kan göra gemensamt för alla våra målgrupper (invånare, företag och besökare) var inte bara viktigt och nödvändigt utan också så starkt. Känns skönt att förmedla till så många som möjligt – vi hjälps verkligen åt från alla håll och kanter.

Utöver det har den här veckan även inneburit många energifyllda rekryteringssamtal då vi har spännande och viktiga tjänster som vi rekryterar till. Intresset är stort och det är extra energigivande att kunna berätta om vad vi gör i vår stora organisation, vad vi erbjuder och vart vi är på väg i vår utvecklingsresa.

Vår stora kompetensinventering som du säkert läst om i tidningen går positivt framåt. En e-enkät har skickats ut till våra medarbetare. Syftet är att skapa en kompetensbank för samhällsviktiga funktioner. Exempel på kompetenser som inventeras är vård och omsorg, arbete med barn och ungdomar, kommunikation och krisledningsarbete. På mindre än 5 timmar fick vi in över 1000 intresseanmälningar. Helt fantastiskt! Ett stort tack till alla er som svarat på enkäten. Ert engagemang och vilja att jobba tillsammans och hjälpas åt är verkligen inspirerande.

Jag har också svarat på enkäten. Jag må sakna en utbildning inom sjukvården men för många år sen jobbade jag som sjukvårdsbiträde i tre år. En erfarenhet som jag med ömhet, värme och tacksamhet tagit med mig i alla år. Låt oss se om mina kunskaper behövs.

Glöm inte att söka bygglov

Och till alla ser som funderar på eller planerar att bygga om i sommar, glöm då inte att ansöka om bygglov i god tid så att du hinner få besked innan det är dags. Processen kan se lite olika ut beroende på vad du önskar göra. Vissa utförande kräver bygglov medan i andra fall kan det räcka med en anmälan. När ärendet är inskickat och komplett är handläggningstiden för bygglov cirka 10 veckor. Läs mer och ansök om bygglov via vår e-tjänst.

Ha nu en fin sista fredag i mars och glöm inte Earth hour imorgon. Släck ner din bostad och så vidare i en halvtimme mellan klockan 20.30-21.00, så hjälper vi tillsammans moder jord.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 mars 2020