Rundgång, mutade telefoner och Årets arbetsplats

Digitala hjälpmedel är något vi nu använder för fullt nu hos oss. Och vi är inte ensamma - det digitala sättet att mötas har verkligen exploderat. Och vår, och många andras, digitala mognad har haft samma utveckling.

Det här har fått mig att fundera över hur vi möter varandra i det digitala. I förra veckan hade jag otaliga möten och då jag har dels en kamera på min egen dator men också en större på mitt bord så fick jag signal på att hur datorn än stod, eller hur den portabla kameran med ordentlig högtalaren än stod, så kunde man uppfatta att jag antigen stirrade mot dörren, ut genom fönstret eller i datorn. Lätt förvirrat både för mig men även för dem runt de virtuella mötena.

Vi har även utmaningar när vi är flera som sitter runt ett bord och är många i det virtuella - det blir lätt rundgång. Eller att någon missar att muta sin telefon. Några missar också att de har kameran igång och gör sådant som man kanske inte vill att någon ska veta att man gör. Men det blir otroligt tidseffektiva och väl förberedda möten, som gör att vår ordinarie verksamhet rullar på trots den enorma press och utmaning som vår organisation utsätts för i dessa tider. Precis likadant som många i våra extremt viktiga näringsliv, och som också måste jobba med. Det vill säga Business as usual samtidigt som vi hanterar den situation vi har just nu.

Nu till dagens första mycket stora virtuella möte – årsbokslut. Där träffas samtliga presidier i våra förvaltningar, bolag, koncernledning och processledare i det virtuella för att gå igenom hur 2019 gått samt utmaningar vi har just nu. Våren för oss är mycket speciell i vanliga fall – samtidigt som vi är mitt uppe i att vara i 2020 samt börjat planera för budget 2021 jobbar vi med bokslutet för 2019 – samtidigt som vi har corona att tänka på. Så ja, våren är extra stökig i vanliga fall men detta året slår det nog allt. Vi är inte unika. Men bra att tänka på ibland och även jag får tänka så när siffror, mål, verksamheter går om vartannat.

Igår utsåg vi som varje år Årets arbetsplats – stort grattis till Kortidsboendet på Furutåvägen 9B har som erbjuder ungdomar med funktionsnedsättning miljöombyte och en stimulerande fritid. Väldigt fin verksamhet och en väldigt fin arbetsplats. De har vår värdegrund som grund i sin vardag och som grund för god arbetsmiljö. De knyter också ihop verksmahetens mål med kommunfullmäktiges processmål på ett föredömligt sätt. Även det en del av god arbetsmiljö då det förtydligar hur och varför vi jobbar som vi gör.

Veckans onsdagstips är till dig som går i skolan eller har någon nära som går i skolan, är att kolla in vårt utbud för Påsklov. Speciellt i år såklart men viktigt att vi gör det vi kan för att våra barn ska kunna ha ett lite aktivt lov. Du hittar det på vår sajt Upplev Växjö. Länk till annan webbplats.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 april 2020