Vanlighetslycka och framtidens stadsbyggare

”Så skönt att se att något är som vanligt!” En kommentar jag läste på facebook under ett inlägg om hur Växjö kommuns tekniska förvaltning smyckat Växjö city med planteringar, påskris och ägg. Mängder med glada tillrop och flera som uttryckte att det här verkligen behövdes i dessa tider. Påskpynt och blommor i glada färger hjälper många av oss, inklusive mig, att för en stund faktiskt landa in i att - ja det blir påsk i år igen och just det är i varje fall som vanligt.

Och som vanligt var det också i onsdags när vi hade vårt årsbokslut. Vi gjorde det inte fullt som vanligt då alla i publiken var med digitalt, men vi gjorde det som planerat i och med att alla föredragshållare med våra processägare i spetsen genomförde presentationerna med bravur. Som vanligt om inte ännu bättre! Tack ni alla som gjorde denna viktiga aktivitet för oss alla genomförbar – som vanligt!

Nästa vecka är det också som vanligt påsklov. Och jag vill passa på att önska alla barn och ungdomar ett härligt påsklov. På www.upplev.vaxjo.se finns information om det som händer under påsklovet, men också allt som händer under vanliga veckor året runt. Både dels som vi gör i vår stora organisation men även näringslivet. Sprid gärna vår webbplats Upplev Växjö!

Nu ska jag och ordföranden i VKAB, Catharina Winberg (M), åka till en vanlig högstadieskola 😊 Nämligen till Norregårdskolan och årskurs 8-eleverna där, som deltagit i projektet Växjö 2040 - ett ämnesövergripande arbete om att skapa en ny hållbar stadsdel i Växjö. Ett projekt där eleverna ska tänka efter och ta på sig rollen som framtidens samhälls- och stadsbyggare. Syftet med Växjö 2040 är att öka nyfikenheten och kunskapen kring teknik och yrken inom samhällsbyggnad samt att skapa intresse för en hållbar samhällsutveckling. Genom vårt sätt att leva och bo skapas goda förutsättningar för ett hållbart samhälle. Ett viktig steg i att även i fortsättning få vårt Växjö fantastisk att bo leva och verka nu och i framtiden! Tack till rektor på Norregårdskolan Annika Löwenadler som förmedlar detta viktiga som våra elever gör.

Ha en fin och frisk första helg i april som jag hoppas ska bli så vanlig som möjligt!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 april 2020