Måtlåde-avsmakning och Ingemar Nordström

Tillbaka från lunch där jag tillsammans med några kollegor fick äran att testa små smakprover av de rätter som gymnasieeleverna som pluggar på distans, nu kan hämta på sin skola. Fem rätter finns att välja bland, vi fick smaka tre av dem.

Vår favorit blev pastan med vegetarisk pastasås, och på andra plats nasi gorengen. Här finns mer information till dig som är gymnasieelev om hur matlåde-e-tjänsten fungerar. Vår måltidsorganisation har gjort ett fantastiskt jobb med att få ihop detta så snabbt, smidigt och framför allt gott och näringsrikt.

Vi är många som märkt av att uppmaningen till äldre om att begränsa sociala kontakter och hålla avstånd inte helt följs. En av dem som funderat över detta är musiklegendaren Ingemar Nordström som bor ett stenkast från kommunhuset. Därför bad vi honom i veckan att spela in en film tillsammans med oss, om hur han gör för att motionera, träffa barnbarnen digitalt och så vidare när läget nu är som det är. Och han ville gärna vara med och uppmana alla att göra likadant som honom. Du hittar filmen här på vår facebooksida. Länk till annan webbplats. Vilket otroligt energiknippe 89-årige Ingemar är!

Nu ser vi fram emot helg och sedan en ny vecka då bland annat vår nya stödlinje, som riktar sig till de invånare och företagare som känner oro i och med pandemins utveckling och följder, startar upp. Stödlinjen kommer vara öppen klockan 9.00-21.00. Men mer information kommer alltså nästa vecka.

Ha en fin aprilhelg och ta hand om er!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 april 2020