Växjö som svemestertips, gratis wifi och Medborgarlöfte

På SVT i måndags morse var författaren Niklas Kämpargård gäst. Han är ”expert” på semester i Sverige som skrivit boken Svemester: så reser du smart och hållbart i Sverige. Han fick då ge sina fem bästa semesterpärle-tips i Sverige. Och ett av dem var Växjö. Här kan du se klipp från SVT. Länk till annan webbplats. 

Det här gjorde mig och många andra så himla stolta, Niklas Kämpargård lyfte naturen, restaurangerna och utbudet. Väldigt roligt! En semester på hemmaplan är ju kanske vad som väntar i år och det är verkligen inte fy skam om man bor där vi bor.

Veckans onsdagstips är till dig som bor eller har anhörig som bor på ett särskilt boende. För nu finns gratis trådlöst nät på alla boenden! Så nu blir det extra enkelt att hålla kontakten via Skype, Facetime eller annat digitalt sätt, med dina nära och kära.

Nu vidare till påskrivandet av vårt Medborgarlöfte som vi gör tillsammans med Polisen. Vid 12-tiden idag skrivs 2020-2022 års Medborgarlöfte på av Anna Tenje (M) och Jonas Eek på Polisen. Känns viktigt. Medborgarlöftets innehåll finns från klockan 13.00 på vår webbplats www.vaxjo.se.

En riktigt skön Valborg önskar jag er, håll avståndet, begränsa dina sociala kontakter. Tänk på att hur vi agerar och hanterar det här nu, påverkar hur ”kurvan” blir för Kronoberg och Sverige längre fram.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2020