Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Kommundirektörsmöte och vi måste hålla ut

Tidig morgon idag var det dags för kommundirektörsmöte, ett virtuellt möte denna gång. Ett par gånger per år träffas Sveriges kommundirektörer för att såväl få inspel, mer information och även kunna ge stöd för varandra.

Dagens möte handlade om utmaningen som vi alla står för - coronapandemin och hanteringen av den. Skönt att ha ett forum att prata om de utmaningen vi har men också kunna ge inspel om de många saker vi gör här i Växjö. Det arbetet vi gör gör skillnad just nu. Det arbete vi gör, gör skillnad. Och vi märker att vårt proaktiva arbete och vår styrning i vanliga fall, med koncernstyrning och processorienterat arbetssätt, nu underlättar när vi arbetar i denna kris. Krisledningen kan kopplas på i det sättet att arbeta. Och samtidigt kan vårt ”vanliga och framtida” arbete också rulla på. Det är också viktigt.

En utmaning är att man kan se en tendens att många börjar tänka att kurvan nu planats ut, att det är ”lugnt” och att man snart kan börja leva som vanligt. Har skrivit det tidigare men det är fortfarande viktigt att vi alla håller i och håller ut. Alla råd gäller fortfarande, det här är långt ifrån över!

Du följer som vanligt hur coronapandemin påverkar Växjö kommuns verksamheter på vår webbplats. Där står om vård, omsorg, student, skolavslutning, tillsynen av restauranger, stöd till människor som känner oro – ja allt från stort till smått. Och där får du också bra länkar till Folkhälsomyndighetens råd och Region Kronoberg bland annat.

Ha en jättefin helg!

//M

Senast uppdaterad: 15 maj 2020