Tillsyn, trygghetsvärdar och så öppnar vi verktygslådan

Helgen närmar sig och trots att jag ser fram emot att den, så ser jag oerhört mycket fram emot att den är över.

För måndagens utökade koncernledning med alla våra förvaltningars, bolags och Värends Räddningstjänsts ledningsgrupper, ser jag oerhört mycket fram emot. Nytt grepp då vi genom filminspelning och digitala uppkopplingar ska göra allt för att gemenskap, stöd och framtid ska spridas. Tillsammans med kunskapshöjande åtgärder. Vår viktiga styrmodell och verktygslåda för oss alla, men framför allt chefer, finns på agendan. Dessa gör att vi kan ta vårt ansvar och stötta alla medarbetar. Filmen kommer att spridas på flera kanaler framöver så att alla medarbetare men även invånare, företag och besökare kan ta del av dem där.

Jag har ju skrivit en del om omsorgsförvaltningens otroliga arbete nu under coronapandemin. Och i veckan kom resultatet av den tillsyn som Inspektionen för vård och omsorg, IVO har gjort med anledning av coronapandemin. I Växjö kommun är det fyra enheter inom särskilt boende för äldre och inom hemvården i Växjö kommun som haft tillsyn. Och för samtliga enheter avslutades tillsynen utan ytterligare granskning. Det IVO tittat på var vilka åtgärder kommuner använt för att förhindra spridning av covid-19. Och vi fick som sagt godkänt överallt.

Veckans onsdagstips är att snart fylla i den enkät som snart kommer ut på vår webbplats och som handlar om hur man upplever tryggheten i Växjö centrum. Det kommer bli två enkäter, en som görs nu i slutet av maj och juni och en som görs när våra trygghetsvärdar som snart är på plats arbetat ett tag. Igår berättade vi nyheten om att vi kommer införa sex trygghetsvärdar som ska arbeta i Växjö centrum och Teleborg/Campus. Trygghetsvärdarna ska genom sin närvaro öka tryggheten och avskräcka brottslig verksamhet. Så nu vill vi alltså veta hur man upplever tryggheten i centrum nu och sedan jämföra det med hur det är när trygghetsvärdarna funnits en tid. Första enkäten kommer att vara tillgängliga för allmänheten på vår webbplats inom kort. Fyll i!

Ha en fin Kristi himmelsfärdshelg som jag önskar blir lugn, fin, härlig och frisk för er alla. Vi hörs nästa vecka!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 maj 2020