Styrmodell och nu samlar vi sommar-Växjö

Kick igen – mitt morgonmöte med kollegor från kommunikationsavdelningen om vår satsning kring hemester (semester på hemmaplan) gav energi.

I och med pandemin blir sommaren annorlunda för oss alla och kommer förmodligen innebär att vi är mer hemmavid än vanligt. Men också att många som bor några mil bort kommer vilja hitta på saker och då ska Växjö kommun vara ett alternativ. Och de ska också då veta vad som finns att göra här. Därför satsar vi i Växjö kommun på att uppmärksamma och sprida det enorma utbud som finns, i vårt geografiska område. Allt det som vi har och erbjuder från förvaltningar och bolag men också från alla näringsidkare och föreningar. Det handlar om vår allt som går att göra i vår fantastiska natur, om våra restauranger, vår shopping, aktiviteter för barn och så vidare. Uppdraget som klubbades igår i kommunstyrelsen innebär just det, att anpassa oss till denna sommar och samla och paketera allt som går att göra och uppleva i sommar. Det ska inte spreta utan upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats. ska vara grunden och sedan kommer det såklart spridas på flera sätt därifrån i sociala medier och så vidare. Och inte minst i brevlådan… Mer om det kommer.

Måndagens utökade koncernledning var en prövning, men en rolig sådan. Livesändning digitalt där drygt 70 kollegor från förvaltningars, bolags och Värends räddningstjänsts ledningsgrupper fick en genomgång om vår viktiga styrmodell och var vi är nu inom hela koncernen. Och hur detta är kopplat till grunden för tillitbaserat ledarskap och verksamhetsstyrning. Efter 2,5 timmar framför kameran var jag ganska mör men det här forumet kändes bra och något vi ska fortsätta med även när verkligheten blir mer normal. Styrmodell och filmen från dagen kommer att spridas. Mer om även det framöver!

Veckans tips är återigen enkäten om trygghet i centrum som jag tipsade om för en tid sen också. Det är jättebra för arbetet framåt kring trygghet och säkerhet att vi får ett underlag med upplevelser från er Växjöbor. Det är några dagar kvar nu att fylla i enkäten som du hittar här på vår webbplats. LÄNK

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 maj 2020