Liverådgivning och musikkår

Full rulle så här i juni. Förberedelse inför student i kommuner, inför nationaldag, midsommar och semester. Det vill säga det vanliga, samtidigt som vi planerar för det ovanliga i och med pandemin. Går bra, trots allt. Tack till alla medarbetare och andra Växjöbor som jobbar hårt just nu.

En sak vi förbereder nu på grund av pandemin är en liverådgivning om utbildning och anställningar. På fredag 5 juni erbjuder Växjö kommun en timme livesänd rådgivning med målet att stötta och ge råd till personer vars arbetssituation har blivit påverkad av coronapandemin.

Bakgrunden är ju att många under våren drabbats av permitteringar, varsel och arbetslöshet och att vi genom Växjölöftet Omställning vill stötta och guida till olika alternativ. Under sändningen tipsar flera experter från olika verksamheter om utbildningsmöjligheter, andra former av arbete eller hur man gör för att starta eget företag.

Sändningen nås via facebooksidan för Växjö kommun: www.facebook.com/vaxjokommun Länk till annan webbplats.

Måste också bara få sprida lite fler fina initiativ från Växjö. Den här gången Växjö musikkår. De brukar spela i samband med studenten och på skolorna. I år blir det ju inte så men de ställer inte in utan ställer om, här på deras facebooksida kan man få ljuv musik. Länk till annan webbplats.

Ha en fortsatt fin onsdag!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juni 2020