En digital nationaldag och ny medlem i koncernledningen

Firandet av nationaldagen i morgon blir lite annorlunda. Det blir ett digitalt firande men med traditionella inslag som sång och tal. Växjös borgmästare Bo Frank (M) skickar en nationaldagshälsning till alla Växjöbor, John-Martin Bengtsson bjuder på sång och vi får höra hur nationaldagen firas runt om i kommunen. Du ser detta här på vår webbsida på imorgon lördag 6 juni.

Jag och familjen firar lite extra då sonen tar sin masterexamen idag och hans flickvän blir klar sjuksköterska. Och så dottern som slutar andra året på gymnasiet. Firar alla tre gemensamt i morgon, det är en stor dag för dem så klart, men även för övriga familjen. Grattis Felix, Erika och Tova till era bedrifter.

Vi har nu också en ny medlem i vår koncernledning. Peråke Janén som varit vd för vårt kommunala bolag Vidingehem i drygt tre år, har efter 44 år i arbetslivet planerat för att gå i pension sommaren han blev 65. Och det är nu i år. Tillförordnad vd för bolaget blir Anna Johansson som agerat som biträdande vd ett tag och varit på Vidingehem i drygt 2 år. Dessförinnan har hon jobbat inom andra delar av vår kommunkoncern. Så nu är Anna med i koncernledningen och det känns riktigt bra!

Jag och Anna Johansson. Bild: Privat

Veckans snackis är nog att reserestriktionerna för Sverige nu tas bort (13 juni). Från resor max två timmar bort, till fritt i hela Sverige. Dock med förbehållet att man är fullt frisk och håller avstånd. Så res, men ta det försiktigt. Och fortsätt tvätta händerna, undvik att trängas och stanna hemma om du inte känner dig helt frisk. Och framför allt, upplev det vår egen kommun har att uppleva. Igår fick jag se hur vårt sommarmagasin som snart landas i allas brevlådor kommer se ut, och hur det fylls på med saker på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Så mycket det finns att upptäcka här hemma! Har du evenemang i sommar – lägg in på Upplev Växjö Länk till annan webbplats.! Och följ gärna Upplev Växjö på Facebook också för tips under sommaren. Länk till annan webbplats.

Ha en fin nationaldagshelg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juni 2020