Tilia och nya bilder inifrån vårt omtalade hus

Sommarvärme och skolavslutningar – vilken tid vi har just nu. Cykelturen tidigt denna morgon gjorde mig nästan tårögd.

Jag går vidare på temat känslosamt. För åsikterna om vårt allas stations och kommunhus flödar med ord som underbart, kaxigt, fint, fult, skrytbygge, fantastiskt, landmärke. Sedan drygt två år tillbaka har jag som ordförande i vår operativa styrgupp haft projektmöten för att ha koll på både bygget i sin leverans men även kostnadsbilden, innehållet etcetera. Och de varannan-vecka-avstämningar jag har med ett mycket engagerat projektteam (kollegor från Vöfab men även andra inom kommunen) har stärkt min åsikt - det är ett fantastiskt bygge med en kvalité som vi alla kan vara nöjda över, framför allt vad gäller hållbarhet inom olika dess former. Att Smålandsanda (Växjöanda som jag vill få det till) med sten, glas och trä som genomsyrar allt kommer att spridas av de många tågresenärer (som egentligen inte på flera år haft en station) gör mig stolt. Även de som de som använder huset som promenadstråk, då detta hus knyter samman den norra och södra delen av centrum med butiker och utbud, kommer njuta. Det är jag säker på.

Färgerna på dubbelglasen på fasaden (alla är ännu ej uppe) har jag också hört många åsikter om. Och som alltid, smaken är ju delad. Jag brukar på min Instagram sprida bilder av detta hus utveckling och idag så tar jag tillfället i akt att sprida en del via denna kanal. Det finns nu fantastiska bilder på fasad, inredning och den stora rulltrappan som kommer hjälpa till med flödet i huset. Du hittar bilderna på sidan om vår nya station och kommunhus finns bilder.

Kickar brukar jag prata om och veckans möte på Campus där jag och VKAB:s ordförande Catharina Winberg (M) hade möte med fastighetsbolaget Heimstaden var verkligen en kick. Vi fick där tillfälle att både se och känna (!) på deras nybyggda hus Tilia, som är det första huset på Campus som inte bara är för studenter. Två fantastiska fastigheter med totalt 94 lägenheter för såväl studenter, familjer och ja – vem som vill. Ett steg att få ett än mer levande Campus som lever året runt. En viktig del i att få ett social hållbart samhälle och område. Inflyttning september och oktober och mer eller mindre alla lägenheter är uthyrda. Men oavsett om man är aspirant på ny längenhet är ett besök till Campus och kika på Tilia och dess omgivning värt ett besök. Det är ett vackert bygge som enligt mig höjer området på många sätt. Och Tilia, vad kommer det namnet ifrån? Jo då fastigheten ligger nära Linnéuniversitet så valde man att ha ett namn med kopplingar till Carl von Linné. Tilia är ett av de många växter som han namnsatt och forskat på.

Ha nu en fortsatt fin sommar-onsdag och grattis till er alla skolavslutningsbarn och ungdomar! Och er studenter som i veckan slutat och slutar skolan. Och ni som vill veta vad för aktiviteter som finns i sommar kan finna det här Länk till annan webbplats.! Bland annat drar Tjejer emellan igång idag och flera fritidsgårdar har aktiviteter. Men man kan också läsa om skogsbad, restaurangtips osv. Upplev Växjö (följ även på Facebook) har både evenemangskalender, tips och inspiration.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 juni 2020