Företagsbesök hos två som trotsade olyckskorparna

Fredag veckan före midsommar. Tiden rusar men midsommartid är det både i luft och kropp känner jag. Jag har ju stoppat mina verksamhetsbesök i ett par månader nu på grund av smittspridningen och för att våra kollegor i bolag och förvaltningar ska kunna mer fokusera på sina uppgifter. Jag ser verkligen fram emot hösten då jag hoppas mina inplanerade verkligen kan bli av. Igår besökte jag dock en verksamhet för att dela ut priset Växjös hjälte. Vem det blir avslöjar vi nästa vecka…

Besök på företag har också lugnat ner sig av samma anledning men förra veckans besök på Campus och på Heimstadens Tilia-bygge gav mersmak och denna veckan blev äntligen besöket av på företaget Biwi bygg. Ett besök som skulle ha gjorts i mars men som först nu. En 25-åring som startade i värsta lågkonjunkturen i mitten av 1990-talet och framför allt byggbranschen hade det extra tungt. Men två hugade entreprenörer, Cleas Birgersson och Mathias Winberg, hade efter en tid i Tyskland valt att komma hem för att starta eget och trotsa alla olyckskorpar. 25-åringen är idag ett välmående företag och baserat på alla intyg från alla deras byggprojekt sedan 25 år tillbaka som hänger på väggarna så verkar det varit lyckosamt. Och visste ni om att Biwi är det andra företaget någonsin i Sverige som byggt ett flerfamiljshus som äkta passivhus. En samling tvåvåningshus som i sin miljö och utformning påminner om Bullerbyn.

Biwi Bygg har byggt passivhus i Bullerby-stil.

Ser så många härliga bilder från student-firande nu. Vet att det blev väldigt annorlunda i år men det jag ser på sociala medier är ungdomar och föräldrar som tycker det blev väldigt fint ändå. Tack till alla er på våra gymnasieskolor som gjorde det möjligt.

Ha en fin sommarhelg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 juni 2020