Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Om att säga ifrån och två nya chefer på intåg till oss

Förra veckans inspel som jag hade om att våra kollegor på tekniska fått plocka över 200 pizzakartonger med mera, bara runt Växjösjön, har fått massor av reaktioner. Vissa ville inte tro det och vissa har själv sett det med egna ögon. Det var lite problem med bloggens prenumerationsutskick i förra veckan så du som inte vet vad jag pratar om hänvisar jag till onsdagens blogg.

Jag har lovat mig själv, då jag känner ett stort ansvar i att reagera och säg till, när jag ser någon göra något dumt. Jag har en grundtro i att människor inte är elaka, dumma eller egoistiska utan som, enligt mig, ibland kanske är lite tanklösa och då kan en kommentar från en medmänniska hjälpa till. Vi är många som reagerar när vi har människor för nära i dessa pandemitider och den reaktionen och markeringen önskar jag att vi alla har när vi ser någon som på ett elakt, dumt eller egoistiskt sätt överlåter skräp åt någon annan…och som tar resurser från mycket annat i kommunen.

När vi ändå är inne på surtantsdiskussionen. Jag blev så ledsen och faktiskt förbannad över vad den nya entreprenören på Evedals station fick erfara efter första premiärdagen på midsommar. Några hade krossat fönster, tagit läsk och annat samt ”geggat ner”. Jag hörde någon kommentar om att det förmodligen var ett pojkstreck och jag funderar över definitionen av ett ”streck”. Oavsett ”streck” så är även det beteendet både egoistiskt, dumt och så fel. Kan tyckas vara en liten sak då det finns större så kallade fiskar som rör sig inom brottsligheten men jag kan inte låta blir att reagera. Om vi ska fortsätta ha ett fantastisk Växjö för alla både nu och i framtiden så är sådana här streck enligt mig helt förödande. Heja entreprenören på Evedal station som fixade det hela och, vad jag förstår, har fått till denna oas till något positivt för alla och heja alla andra entreprenörer som satsar för att vi i hela kommunen ska ha en bra grund att stå på (företagen är ju en viktig bas för allt samhällsutvecklande). Och med allas hjälp att reagera på dem som inte tar upp sitt egna skräp och som förstör för andra gör vi alla något för att få till ett fantastiskt Växjö kommun!

På tal om fantastisk – igår var jag och maken på en fantastisk plats strax utanför Växjö. Vrankunge som precis ligger vid gränsen till Alvesta. Med härligt, gemytligt och roligt sällskap, god mat och dryck och ett sommar Växjö/Alvesta som visade sig på sin bästa sida. Sverige är fantastisk i dessa tider och ibland var det svårt att ta in allt grönt, skönt och fantastisk. Tack Gunilla och Stefan för en fantastisk och härlig kväll!

Det händer mycket framåtriktat hos oss – alltid och även under dessa speciella tider som pandemin är. Två viktiga händelser är att vi i måndags presenterade vår näringslivschef Fredrik Lindblad. Fredrik har en lång och bred erfarenhet från såväl nationella, lokala och internationella företag - i olika branscher men står även på den akademiska benet då han har doktorerat i skogsindustriella produktionssystem. Känns fantastiskt att ha Fredrik ombord så känn dig varmt välkommen. Fredrik börjar fullt ut i början av augusti.

Idag blev det också officiellt vem som blir vår finans- och ekonomichef. En roll som innebär att man har ansvar för samtliga processer kopplat till ekonomi/finans, budget, mål och uppföljning - i hela kommunkoncernen samt även ha personal- och verkställighetsansvar samt resursplanering för alla ekonomer i kommunens förvaltningar. Vi är alla glada att Anna Rosander kommer till oss och till denna tjänst. Anna har en längre erfarenhet från näringslivet där hon drivit förändringar inom detta område samt även varit ansvarig för såväl omsorgens som utbildningsförvaltningens ekonomi i vår kommun tidigare. Just nu har hon ekonomichefsrollen i Alvesta men kommer till oss i september. Känns bra!

Onsdagstipset är det digitala informationsmöte som äger rum imorgon, kl. 18.00. Då bjuder Region Kronoberg, i samarbete med kommunen, in till en träff om nya sjukhuset. Läs mer om denna träff här. Skicka gärna in frågor i förväg så att du imorgon säkert får svar på det just du undrar över.

Senast uppdaterad: 25 juni 2020