Första jobbveckan avslutas med sol och värme

Så har första veckan på jobbet gått i rasande takt. Även om det inte varit lika många möten och besök som det brukar vara för min del, så har ändå tempot varit högt och det känns så inspirerande att vara tillbaka igen.

Veckans snackis är helt klart vädret! En så kall och blöt julimånad som vi haft i Växjö i år var det länge sedan vi hade. Enligt SMHI har det kommit nederbörd under 22 av julis 31 dagar. Och medeltemperaturen för juli landade på blygsamma 14,7 grader.

Men för dig som gillar sol och värme kan du glädja dig åt att det blir en solig och varm helg. Temperaturen kommer hålla sig över 25 grader, kanske upp till 28 på söndag! Underbart att värme och sol är här igen och vi får se till att hjälpa varandra att påminna oss och andra att dricka mycket vatten, sitt i skuggan, smörj in dig med solkräm. Tips som jag själv brukar slarva med men nu ska bli bättre på. Eller varför inte passa på att svalka dig med ett dopp på en badplats du inte brukar besöka! I Växjö har vi över 40 badplatser, fler än någon annan kommun i hela Sverige! Och fler sjöar som ligger mitt i centrum, Växjösjön, Trummen och Södra Bergundasjön som nu också är badbar. På upplev.vaxjo hittar du en lista över alla våra badplatser! Länk till annan webbplats.

För mig blir det en del av ovan i helgen men också årets upplevelse för barn och syskonbarn - en numera 27 årig tradition där jag och maken ger syskonbarn och våra barn en gemensam överraskning i form av en upplevelse. Kan säga att i början var besök på en 4H-gård eller bio tillsamman stora händelser "för de små" men då tiden går och åldersspannet nu är mellan 31 år— 18 år så krävs lite mer. Låt se hur årets upplevelse tas emot under sommarens varmaste helg...

Ha en fin och härlig helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 augusti 2020