Fullt ös och Karl-Oskar ställer om

Förra veckans lugn har bytts till febril aktivitet i kommunhuset där jag sitter. Jag märker också av ett ökat inflöde av mail och samtal med såväl invånare, företag och besökare. På tal om besökare så har turisterna verkligen strömmat till vår kommun i sommar och vi som invånare har ju också tillbringat mer tid här är vanligt.

Vår årliga Karl-Oskars festival som brukar gå av stapeln nu under någon av helgerna i augusti ställs om. Det blir inte som vanligt pga pandemin men mycket händer ändå som gör att ett besök i Växjö stad är väl värt under helgen. Det blir bland annat Streetshopping i Växjö City i dagarna två med trubadurer som spelar mysig musik stadskärnan. Förmodligen hittar man en massa spännande erbjudande från aktörer som finns i city. Kanske hittar du något nytt till höstens garderob eller användbart till skolstarten. Plus en massa god mat och fika såklart – som vanligt i Växjö!

Veckans tips!
Skogen är full av svamp och bär. Och veckans väder är fint. Förena nytta med nöje och ge dig ut i vår fantastiska natur. Och även om man inte hittar några kantareller så kan man ta ett skogsbad. Kanske kan behövas efter en intensiv jobbvecka så här efter semestern. Slå av telefonen, gå ut i skogen, sätt dig på en sten eller på en filt i en glänta och titta upp mot himlen och njut. Tänk att något så vackert kan vara gratis. En sådan tur vi har som bor i staden mitt bland skogar och sjöar ändå.

Vi ses på stan (och i skogen) i helgen - med nytvättade händer och på bra avstånd.

Och fortsätta stötta vårt fantastiska näringsliv!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 augusti 2020