Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Gubbslemsalger, simhall och bar himmel

Gårdagens dragning på kommunstyrelsen kring att renovera nuvarande simhall gick bra.

Uppdraget som gått till mig att göra denna utredning har resulterat i att en projektgrupp (med representanter från Vöfab, kultur- och fritidsförvaltningen och kommunledningsförvaltningen samt viktiga inspel från kollegor från tekniska och externa experter kring olika områden) samlat ihop all fakta. Arbetet har varit intensivt men med de kontinuerliga avstämningar som varit under höst, vår och nu även sommar känner jag mig mycket trygg med den fakta som kommit fram. Utredningen bygger på en rad rapporter och utlåtande som tittar på bland annat konstruktion, vattenrening, energi, säkerhet och tekniska lösningar för att se konsekvenserna för att få simhallen att hålla i minst 30 år till.

Idag la vi också ut presentationen från kommunstyrelsen på vår webbplats och den kan även nås via Vöfabs webb. Även det material som presentationen bygger på finns där. Vi pratar om utredningsmaterial på många 100 sidor, men vi vet att många är intresserade av det här och transparens är jätteviktigt för oss. Så vi vill nu lägga ut allt material lättillgängligt och samlat. Frågan har redan kommit till mig kring ”vad händer nu?”. Efter presentationen igår och även många presentationer hos många av de politiska partierna så får arbetet gå den politiska vägen. Nytt uppdrag eller inte – det får tiden utvisa. Du hittar presentationen och allt material här.

Vår uppmaning igår om att vara försiktig när man badar i våra sjöar just nu, fick ordentlig spridning. Kanske var det algernas namn ”gubbslem” som gjorde att man överallt kunde läsa om att vi varnade för detta. Gubbslemmet sätter sig på huden, och är man känslig kan det vara obehagligt. Så veckans tips är att ta en riktig dusch och skrubba av sig efter sjöbad. Läs mer om algerna här.

Algerna kommer (tror jag) på grund av värmen vi har. Och på tal om värmen- den är ju fantastisk på många sätt men i söndags kväll kände jag att det nästan blev övermäktigt. Ett väl uppvärmt hus gjorde att bäddmadrass släpades ut på altanen där jag och maken sov under bar himmel. Svalt skönt och ganska häftig känsla.

Ha en fin vecka!

//M

Senast uppdaterad: 19 augusti 2020