Ingvar, Birger och styrmodellerna

”När jag anställde många nya medarbetare insåg jag hur krångligt det var med involvering, information och rapportering till och från mina medarbetare”. Ett citat från Ikeas grundare Ingvar Kamprad i ett samtal jag hade med honom för många år sedan… och det är så sant.

Det fanns alltså diskussioner och utmaningar i Kamprads numera stora, komplexa, fantastiska företag om vem man rapporterade till, hur involvering och information skulle stärkas och att ”vi-känslan” skulle vara på topp, även när han startade sitt företag för måååånga år sedan. Där har man med stark värdegrund, processer och en tydlig styrmodell och tydligt chef/ledarskap försökt och lyckats att få till den känslan trots att antalet anställda är över ett par hundra tusen.

Jag minns också när jag satt med grundaren till Framfam/Framtidsfabriken, Jonas Birgerssons kontor i Lund på Ideon för många år sen. Jag var då vd för bolaget och Jonas eller som alla vi kallade honom, ”Birger”, fokuserade på framtiden, styrelsen och även fler bolag. Samtalet var detsamma. Kollegor som varit med vid Jonas köksbord när tankarna började om att revolutionera världen med digitaliseringen fanns även på första kontoret i Lund och kunde då få informationen över en kopp kaffe direkt av Birger. Men efter några år var det annorlunda och efter drygt fyra år var företaget internationellt. I Sverige hade vi drygt 25 kontor i stora delar av Sverige och de kaffemöten man var vad vid, då man vid sittande bord fick veta ”allt” och kände sig som en i gänget, var förbi.

Det fanns en viss bitterhet att man inte direktrapporterade till Birger och man hörde saker som ”inte involverad, inte är med längre”. Även på detta företag fanns en värdegrund som genomsyrade det mesta och alla. Och en stolthet över allt man både gjort och gjorde. Men då man växt så mycket på så kort tid så hade processer brustit och så även styrmodellen. När den insikten kom gjordes en kraftsamling för att få till såväl processer, styrmodell, mål-och verksamhetsstyrning baserat på tillit genomfördes (samt en massa andra saker för att rädda ett företag som höll på att sjunka). Samt en satsning på chefsrollen som en egen profession.

Det ÄR svåra frågor det här. I alla stora organisationer finns troligen utmaningar kring detta. Så även hos oss. Man kan känna sig frustrerad att man inte kan rapportera direkt till vd, förvaltningschef eller kommunchef och ha känslan att ju högre upp man rapporterar (vad det nu egentligen innebär) ju större är chansen att göra sin röst hörd och bli involverad. Att ha en sådan organisation är både farligt och enligt mig även ett förlegat sätt att agera.

Jag ska förklara hur jag menar. Vi har fanatstiska kompetenser och expertis i verksamheterna i vår stora organisation, som vi alla behöver. Men om alla dessa skulle rapportera till förvaltningschef eller vd eller mig så skulle vi drunkna. I Växjö kommunkoncern har vi en styrmodell där involvering, styrning, ledning och uppföljning har en röd tråd i sig. Detta hjälper till att säkerställa involvering av de alla som behövs och när vi jobbar på det sättet behöver man inte vara rädd att inte bli involverad. Sedan måste så klart chef/ledarskap finnas så att information/dialog och återkoppling till alla medarbetare sker och att man ska känna sig involverad. Svårt men ack så viktigt att vi fortsätter jobba på det sättet. Vi har kommit en bra bit i Växjö och jag är stolt när jag ser att styrkedjorna fungerar och våra medarbetares kompetenser tas tillvara på bästa sätt.

På tal om Birger så är jag nu på väg och träffa honom nu idag. En intervju för utländska medier om vår utvecklingsresa där digitalisering är en klar del och som gjort att Växjöbostäder gjort en storsatsning på det för sina hyresgäster. Baserat på en plattform som just Birger utvecklat. Kärt återseende ska det bli!

Men nu fortsätter först vår kick-off för andra omgången av vårt top notch program för chefer i Växjö kommunkoncern. Allt baserat på vår värdegrund, vårt ansvar som chef och styrmodell - viktiga ingredienser för allt chef och ledarskap i en modern organisation😊.

Trevlig onsdag!

/M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 augusti 2020