Tre tips där vi fått tänka om

Swish så var det onsdag igen. Idag kör vi en trippel i onsdagstips!

Första blir naturligtvis MAT som i år blir utan ”tältet” och i en helt ny tappning med en fysisk MAT-runda och digital Kunskapsbuffé. Nu på lördag 12 september och nästa lördag 19 september går detta av stapeln. Läs mer på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats. och ge er ut i länet på lördag för fantastiska lokala matupplevelser.

Andra tipset vänder sig till dig som känner att du har möjlighet att hjälpa en medmänniska nu under corona. För vi behöver fler volontärer i kommunen. Vi har en fantastisk lista men behöver helt enkelt fler. Det handlar om att handla mat eller göra andra ärenden åt någon som inte själv kan. Här på vår webb kan du anmäla dig att bli volontär via en smidig e-tjänst. Länk till annan webbplats.

Det tredje är att det igår var premiär för ett mer digitalt ”Det handlar om oss”. Det här är vår föreläsningsserie som främst riktar sig till anhöriga som lever med någon som är äldre, som har en sjukdom, funktionsnedsättning eller ett missbruk exempelvis. Men föreläsningarna kan ses av alla. Igår berättade Emma Palmgren om hur det är att växa upp i en dysfunktionell familj med oro oh ångest, och sin väg in i vuxenlivet. Och detta sändes digitalt eftersom vi bara kan vara 45 personer på biblioteket där Emma var ”live”. Här kan du se Emma och senare kommande föreläsare. Länk till annan webbplats.

Tipsen idag är alla sådana som varit annorlunda för ett år sedan. Corona påverkar våra evenemang, vilket stöd vi erbjuder och den har skjutsat på digitaliseringen. Det finns inte mycket gott man kan säga om corona men om man måste göra det, så är det att det utmanat oss och fått oss tänka annorlunda och nytt.

Ha en fin onsdag!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 september 2020