Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Pensionärsråd, promenadgrupp och vårkänslor

Mitt i veckan och kommer just från viktigt möte men några av de många intressenter vi har i vår organisation – kommunens pensionärsråd. En blandning av digitalt och fysiskt möte där vårt krisarbete kring corona har gåtts igenom. Härligt att träffa människor igen i ett stort luftigt rum med säkra meter mellan oss alla.

Extra energi känner jag när jag kikar ut genom fönstret och ser att torghandeln är i full gång. Om jag kikar på himmel men även på besökarna så känns det som vår. Fullt med blommor och även sommarklädda människor. Härligt på många sätt.

I eftermiddag ska jag hänga med kollegor från miljö- och hälsoskyddskontoret. Ser fram emot att få vara med på livsmedelskontroll och att få än mer information och förståelse för den professionen och hur viktig den är för oss alla. Säkert något om det på min blogg på fredag.

Avslutar (som jag började) med några rader som rör den lite äldre målgruppen. Veckans onsdagstips är nämligen att vi nästa vecka startar en promenadgrupp för äldre i kommunen som ett sätt att träffas och umgås trots restriktioner på grund av coronaviruset. Gruppen träffas utomhus för promenader, lättgympa och fika. Promenadgruppen är ett sätt att skapa aktiviteter och möjlighet för äldre i kommunen att umgås trots att de ordinarie träffpunkterna är inställda tills vidare. Här kan du läsa mer om promenadgruppen.

Ha en fin dag mitt i veckan!

//M

Senast uppdaterad: 16 september 2020