Livsmedelsinspektion och ny chans för Matrunda

Ytterligare ett fantastisk verksamhetsbesök i veckan fyller mig med glädje och stor stolthet. Jag följde med proffsiga kollegor från miljö- och hälsoskyddskontoret som gör ett viktigt, ja jag vill säga livsavgörande, arbete för oss alla som invånare, företag och besökare. Det är de som ser till att vi alla ska känna oss säkra när det gäller vatten, livsmedel och den miljö vi vistas i.

Livsmedelsbesöket på restaurang La Castelina där restauratören Anette tog emot mig och Erik Ullnér var en riktig boost. Jag följde Erik likt en förvirrad praoelev och ställde den ena frågan efter den andra, följde hans steg med stor respekt och lärde mig rejält många nya saker. Trots att jag för många år sedan själv huserat inom restaurangvärlden och framför allt ett kök så såg jag köket och dess värld med lite nya ögon tack vare Erik och hans kunskap. Proffsig, kunnig och en yrkesskicklighet som även lyfte Anette. Och kommentaren från henne säger så mycket; ”Erik hjälper mig och oss att bli bättre och jag är tacksam att dessa kontroller finns.” Gott betyg på er alla!

Och nu vet jag också det jag sagt så många gånger och som faktiskt retar mig rejält. Jag fick bekräftelse på en sak som ibland skapar negativ energi hos mig - det ÄR inte ok eller godkänt att tvätta bilar hemma på uppfarten. Den smuts som finns på bilarna är gift och om de inte tas om hand så åker detta giftiga vatten ut i naturen och så småningom landar de i en sjö som kanske du eller något barn badar in. Inte bra. Ja, miljö och hälsa är en verksamhet som gör allt för att vi som invånare, företag och även besökare ska känna oss trygga och att vi fortsatt ska ha ett fantastiskt Växjö både idag och imorgon!

Tack Kaisa Sandstedt, Cecilia Lindberg, Elin Flygare , Erik Ullnér, Madeleine Karlsson på miljö- och hälsoskyddskontoret och stort tack till Anette på La Castelina att jag fick vara med er en stund av er verklighet!

Förra helgens matrunda under MAT2020 blev en riktig snackis när många besökte lokala matproducenter som öppnat upp sina hemmamiljöer för alla att besöka. I helgen är det dags igen, på lördag kan du åter göra besök och få med dig godbitar hem! Läs mer om Matrundan på Upplev Växjö. Länk till annan webbplats.

Ha en riktigt fin helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 september 2020