Verksamhet som räddar liv och planen för nytt akutsjukhus

Mitt i veckan igen men jag är ännu uppfylld av det verksamhetsbesök jag gjorde på olika avdelningar inom förvaltningen arbete och välfärd, i fredags.

Inom denna ganska stora förvaltning har vi kollegor som dagligen stöttar och räddar barn, vuxna och hela familjer som är de mest utsatta i vårt samhälle. De finns där när andra vänder ryggen till eller när andra inte finns till hands. De tar beslut och gör aktiviteter för att hjälpa barn att få möjlighet till trygghet när de närmaste inte kan ge det. De tar beslut och gör aktiviteter som hjälper våldsutsatta, de tar beslut och gör aktiviteter så att de som står längst bort från arbetslivet får möjlighet att ha ett jobb, få erfarenhet och bidra till vårt samhälle som de allra flesta vill.

På frågan när jag kom hem om vad jag gjort på dagen blev mitt svar: Jag har träffat kollegor som räddar liv varje dag och som är vardagshjältar hela bunten! Tack ni alla för att ni tog er tid för mig, tack för allt det ni gör som inte bara skapar stolthet och som fyller Växjö kommuns varumärke, utan för att ni alla gör en stor insats för att vårt Växjö fortsatt ska vara fantastisk att leva bo verka i nu och i morgon - för alla! Hållbarhet så det förslår!

Också extra roligt att även vårt arbete och kunskap inom arbetet socialtjänst uppmärksammas nationellt. I måndags var vår förvaltningschef för arbete och välfärd, Per Sandberg, inbjuden som enda förvaltningschef för socialtjänsten, att medverka i Visions webinarium i Stockholm om socialtjänstutredningens betänkande om ny socialtjänst. Förutom Per så var Lena Hallengren på plats och representant från SKR.

Mitt i veckan betyder också tips och idag vill jag tipsa om att du nu kan lämna synpunkter på detaljplanen för området i Räppe där Region Kronoberg eventuellt vill bygga ett nytt akutsjukhus. Ett första förslag på ny detaljplan är nu klart och invånare, företag och myndigheter kan alltså lämna synpunkter. Den 4 och 11 oktober finns det också möjlighet att följa med på en vandring i området för nytt akutsjukhus. Projektledarna kommer då att berätta mer om förslaget. Här kan du läsa mer om vad förslaget innebär, för det är inte helt självklart att man vet vad en ny detaljplan är för något.

Ha en fin fortsatt vecka!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 september 2020