Ett hej, företagsranking och hävt besöksförbud

Sedan i sen vår har en cyklist och jag mött varandra varje morgon. Han på väg till ett håll och jag ett annat. Efter sommaren så blev det ett litet nickande när vi möttes på cykelbanan och efter ett par veckor nu har det både blivit ett högt hej från båda sidorna och en tydlig hand i vädret. Idag på morgonen möttes vi igen och han utbrister: ”Jag har varit orolig då jag inte mött dig nu på hela veckan, du har väl inte varit sjuk, jag hoppas allt är väl!”

Veckan för mig har varit rejält intensiv med tidiga mornar, vilket inneburit att jag cyklat iväg mycket tidigare än vanligt. Och med huvudet fullt av tankar har jag egentligen inte reflekterat att dagarna bara gått utan att vi mötts. Efter en kort förklaring till cyklisten, och även ett ”stort tack för att du frågar och att du undrar” så cyklade vi återigen åt var sitt håll och jag med ett litet extra leende på läpparna.

Tänk vad ett hej kan betyda, tänker jag. En positiv skjuts in i dagen, lite extra energi och kanske en ny bekantskap (även om man ju inte behöver lära känna personen). Så säg hej till de du möter varje dag på väg till jobb eller skola, den som städar i lokalerna du jobbar i eller föräldern på förskolan som du egentligen inte känner. De tror jag är bra för vårt välmående!

Företagsrankingen från Svenskt näringsliv kom i veckan. Vi tappar placeringar men är ändå bäst i klassen när det gäller kategorin Större städer, där vi tidigare legat tvåa. Nu är det hårt jobb som gäller framåt (inte bara på grund av rankingen såklart) för att hitta förbättringar för vår viktiga målgrupp företagare.

Snart helg och jag tror att en hel del ser fram emot att nästa vecka/helg kunna besöka sina nära och kära på boenden igen. Du som anhörig kommer snart få information om hur besök på våra boenden ska gå till för att ändå vara coronasäkra. 1 oktober öppnar vi upp igen.

Ha en fin sista helg i september!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 september 2020