Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Vilka har bästa kranvattnet?

Fallpreventionsvecka, nyöppning av våra särskilda boenden, radonmätningar, lansering av gymnasiewebben, medborgarundersökning, massor med föräldramöten på våra skolor, introducering av vildsvinskött i våra skolmatsalar... Det är fantastiskt att se vad en kommun åstadkommer på bara någon dryg vecka! Och då är detta ändå bara en liten bråkdel.

Till nästa vecka förbereder vi oss nu bland annat för kranvattentävling och rundvandring på den planerade sjukhustomten. Det blir helt enkelt en fullmatad vecka även vecka 41.

Kranvattentävling ja, det är nu vi ska se hur vårt kranvatten står sig i regionen och Sverige. Regionala tävlingen sker på Teleborgs slott på måndag 5 oktober, dit vi hälsar Svenskt vatten och de andra tävlande, samt juryn, varmt välkomna. Jag har berört min kärlek till kranvatten tidigare i bloggen, hur fantastiskt det är att bara kunna gå till kranen och ta ett glas gott vatten. Det är verkligen inte alla förunnat och man tänker på det extra när man varit utomlands exempelvis. Jag är stolt över vårt Växjö-vatten hur det än går på måndag, men samtidigt kan jag inte tänka mig att nån har godare vatten än det vi har här.

Många inspel om min drulle kring att kalla en kollega för Mazda istället för Mercedes. Ja det är roligt och även pinsamt (för mig) men också värt att fundera över. I vårt internationella Växjö har vi flera vänner, kollegor, invånare som har namn som för ett par decennier sedan inte ”fanns”, eller hade en annan betydelse. Namn på mina kollegor i ett annat företag som Tryne, Snorre, Craic var först främmande, men blev sedan helt naturligt och idag ingenting som man ens tänker på. Liksom Mercedes som jag idag ser som ett fantastiskt fint namn, men innan var det ett likhetstecken med en bil. Likadant med min kollega ”Per” som nästan alltid fick någon reaktion när kollegor från USA var på plats - ja det är samma uttal som päron på engelska så han fick många fundersamma miner - hur man kunde döpa nån som en frukt?

Nog om namn för tillfället men visst är det för väl att vi har blivit lite mer internationella i vårt tänkande, även här i vårt egna Växjö. Inte bara nya tilltalsnamn utan även språk, mat med mera.

Ha en fin helg!

//M

Senast uppdaterad: 2 oktober 2020