Chefens dag i vår framåtlutande kommun

Tidig morgon och det är lite extra pirrigt i kroppen. Idag är det äntligen dags för höstens Chefens dag! Vi är drygt 450 chefer i vår kommunkoncern och alla samlas idag (digitalt) för att fortsätta vår utveckling tillsammans. En resa som började för drygt fem år sedan, och som gör att vi internt blir starkare både som enskilda och som helhet. För att vi på så sätt blir starkare för dem vi är till för -när vi blir starkare för varandra, blir vi det också för våra invånare företag och besökare.

Styrning och ledning står på agendan, när vi mer i detalj går igenom vår styrmodell/styr-ledningsprocess som bygger på tillitbaserad led- och målstyrning som vi började implementera på allvar för dryga tre år sedan. Börjar sakta men säkert sätta sig. Lång tid kan någon säga men jag säger att det är ett ögonblick 😊 Att ändra vårt sätt att jobba, styra och leda från politik genom hela verkställigheten är en omställning som heter duga. Och det i en organisation som är komplexare än de flesta och med 7500 fantastiska medarbetare.

Förutom det står vårt arbete med varumärket på agendan. Filmning pågår och kommer att läggas ut – kanske till och med externt för många vill ta del av vad vi gör. Och då vi på en företagsnätverksträff i PWC:s regi nyligen kallades för ”den mest framåtlutande kommunen och offentliga verksamheten” så vill vi ju sprida allt vi gör. 😊

Heldag med denna energipåfyllning i kroppen gör att det jag föresatt mig att göra i helgen går extra galant. Det blir att måla engelska röda balkar och ockragula väggar. Ser även emot det.

Ha en fin höstlig helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 oktober 2020