Digitala frukostmöten och robotar

Morgonens digitala frukostmöte för näringslivet, akademin, kultur och det offentliga gav mig enorm kick. Under mötet berättade Anders Borg, fd finansminister, om vår starka kommun, vårt näringsliv och framför allt platsen Växjö samt hur såväl vi som världen påverkas av pandemin. Att även lyssna på vår näringslivschef Fredrik Lindblads tankar om det här, kompetensförsörjning och hur vi alla kan stötta och hjälpas åt att göra Växjö än mer starkt fyller min dag. Tack även Catarina Löwenadler för att du modererade mötet så bra. Ser fram emot fler av våra kommande frukostmöten.

En annan men viktig sak, som också den har en koppling till samtal och inspel från Anders Borg, är vår satsning på digitalisering där vi genom processer, organisation och teknik får ökad produktivitet, kvalité och minskade kostnader i vår egen verksamhet. Vi har under de senaste åren implementerat massor av både stora och små digitala lösningar som hjälper oss att bli bättre internt och då även bättre för dem vi är till för. En liten men naggande god digital lösning är vår robotlösningen på HR-avdelningen som avslutar timavlönade som inte arbetat i kommunen under de senaste sex månaderna. Istället för att vi själva lägger manuell tid på detta varje månad gör vår lilla robot detta ett par timmar under helgerna. Roboten avslutar även lönetillägg som har upphört för att förhindra att felaktiga löner betalas ut, detta då personalsystemet inte automatiskt stoppar dessa lönetillägg.

Stor tack Cecilia Karlsson & Co på vår HR-avdelningen som jobbar för fullt med fler robotlösningar.

Veckans tips blir att hålla i och hålla ut. Tyvärr ser vi en ökad smittspridning i vårt län och det är extra viktigt att vi fortsätter hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man är minsta sjuk. Den här pandemin är långt i från över och nu får vi alla hjälpas åt att hålla nere smittspridningen.

/Monica

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 oktober 2020