Byggnadspris, träbyggnadspris och digital träff om upphandlingar

Sista fredagen i oktober och då även Alla helgons afton. En helg som känns både lite sorglig och allvarlig. Jag förundras även över hur tiden springer iväg.

Gårdagens byggnadspris och träbyggnadspris som Växjö kommun ger ut varje år glädjs jag extra åt i år. Nomineringarna var många, kriterierna är hårda och konkurrensen hård men ändå vann två av våra kommunala bolags byggnationer dessa åtråvärda priser. Växjö Energis transformatorstation vid Vattentorget som under de senaste åren omvandlats, enligt mig själv, från något riktigt fult till en riktig snygg byggnad som trots sitt innehåll och placering smälter in i omgivningen. Många tänker inte på byggnaden men ta en extra titt när du har vägarna förbi. Mellan IOGTs lokal och 4-krogar ståtar denna plats. Såklart även ett stort grattis till PEAB som är byggentreprenör och arkitekten Arkitektbolaget.

Och så träbyggnadspriset till Vallvikens förskola på Teleborg. Även det värt ett besök bara för att titta på såväl fastigheten som omgivningen. Grattis till byggherren Vöfab, arkitekten LBE Arkitekter och Blekinge Rot som är byggentreprenör. Gå gärna in och läs motiveringarna till båda priserna.

Med dagens tips vill jag uppmärksamma dig som vill veta och förstå mer om upphandling och framför allt LOU (Lagen om offentlig upphandling) om en digital träff på temat. Nästa torsdag har vi i Växjö kommun tillsammans med Svensk näringsliv en digital träff där information och dialog med näringsliv står på agendan samt även information om kommande upphandlingsskola som vi kommer att dra igång. Allt för att öka kunskapen för vårt näringsliv om hur vi jobbar inom det offentliga för att stötta vårt näringsliv kopplat till upphandling.

Inför helgen vill jag återigen uppmana till att hålla i och hålla ut. Smittspridning ökar i vårt län och det är så viktigt att vi fortsätter hålla avstånd, tvätta händerna och stannar hemma om man är minsta sjuk. Den här pandemin är långt i från över och nu måste vi alla hjälpas åt.

Önskar er alla en fin alla helgons helg //M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 oktober 2020