Information om budgetförslag och nu söker vi åter volontärer

Igår tisdag presenterade majoriteten i vår kommun, de blågröna, sitt budgetförslag. Ett förslag som sedan efterföljs av oppositionernas olika förslag kommande veckor. Vår kommande budget för 2021 kommer att klubbas i kommunfullmäktige 17 november och då vet vi alla mer. 

Då vi har en demokratisk vald majoritet i vår kommun så spreds just blågrönas förslag i vår organisation igår för att alla skulle få information om vad deras förslag innebär och hur det påverkar. Blågröna hade möten med fackliga organisationer och all politik och förslaget las naturligtvis på intranät och webb. En nyhet för i år var att det igår också genomfördes ett möte med alla koncernens chefer (drygt 430 stycken) som då fick ta del av förslaget via Teams. Det sista värmer mig extra för jag har alltid som mål att all information som påverkar vår egen organisation måste vi försöka få ut internt innan medarbetarna får läsa eller höra om det på andra ställen. Det här är en extremt svår uppgift i all offentlig verksamhet eftersom allt som föreslås, är offentlig handling långt innan det kommer till beslut. Det är absolut inte fel på något vis och vår offentlighetsprincip är otroligt viktig, men det gör att just "change management" och förändringsledning är extra utmanande.

Men nu fick i vart fall alla chefer möjlighet att få ta del av förslaget innan det spreds i andra kanaler och det är jag glad för. Den 17 november tas beslut om Växjö kommuns budget för 2021 och då vet vi mer detaljer kring detta viktiga beslut, som påverkar oss alla i kommunkoncernen. Och så klart våra invånare, företag och besökare.

Veckans onsdagstips handlar om att vi åter behöver nya volontärer som nu under pandemin kan handla eller utföra ärenden åt de invånare som inte själva kan. Du anmäler dig enkelt här i vår e-tjänst Länk till annan webbplats. och kommer sedan få uppdrag av vår samordnare. Du måste vara 18 år och vi ser gärna att du har körkort och bil. Vi är så enormt glada för dig som ger av din tid i denna svåra tid.

Ha en fin fortsättning av vecka 45!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 november 2020