Möte med 430 chefer och kommunens första trygghetsboende

Sent igår kväll, ja närmare midnatt, tog kommunfullmäktige Växjö kommuns budget för 2021. Och nu är det vi i verkställigheten, det vill säga alla tjänstepersoner, som på bästa sätt ska genomföra det som politiken beslutat.

Analysen av budgeten är redan påbörjad eftersom både majoritetens budget men även oppositionernas budget varit kända ett tag. Jag kommer skriva mer om allt detta viktiga arbete framöver, men idag ser jag först och främst fram emot ett digitalt möte klockan 16.30. Då har jag bjudit in alla våra 430 chefer för att presentera lite mer om vad budgeten innebär för oss, och hur vi ska arbeta med de sex stora förändringar som påverkar alla förvaltningar och bolag, det vill säga de koncernövergripande aktiviteterna. Här kan du läsa mer om budgeten.

Något annat vi alla kan vara glada för är kommunens första trygghetsboende. De finns i Ingelstad, heter Ingelbo och är 14 nyrenoverade lägenheter bredvid Kvarngården i Ingelstad. Perfekt läge mitt i ett lummigt grönområde och med den dagliga servicen på bekvämt avstånd på andra sidan bron. I byggnaden finns gemensamhetsutrymmen där man kan umgås; se på TV tillsammans, spela sällskapsspel, hålla studiecirklar eller ordna mindre middagar. På plats varje dag, ett antal timmar i veckan, finns en bovärd för att bistå med olika former av service och aktiviteter, till exempel i den helt nyanlagda utemiljön, där man kan delta aktivt eller passivt i det dagliga umgänget.

Läs mer redan nu på vårt bostadsbolags Vidingehems webbplats Länk till annan webbplats. och snart också på Boplats Växjö – lägenheterna läggs ut där vilken dag som helst!

En liten kuriosa är att namnet Ingelbo kom till efter en tävling vi haft, där invånarna fått sända in namnbidrag. Och både namnet och boendet känns ju hur bra som helst!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 november 2020