Om att jobba hemma och vi uppmärksammar Orange Day

Sista onsdagen i november – jag undrar just vad denna månaden har tagit vägen…

På frågan som jag ofta får invånare, företagare, släkt och vänner om vi alla jobbar hemifrån nu, så är mitt svar nej. Vår verksamhet med närmare 7500 anställda som ger service till hela vår kommun dygnet runt, året om, kräver att vi har kollegor på plats där invånare, företagare och besökare är. Mycket av det vi gör är samhällsviktigt och SKA vara igång oavsett. Det är ett enormt arbete som görs för att vi ska följa alla de riktlinjer som nu kommer, så att våra kollegor ska kunna jobba på plats även under denna pandemi. Jag vill ge en eloge till er alla som gör detta med bravur.

Men så finns det också en del medarbetare som kan göra arbetsuppgifter hemifrån. Och om det fungerar för verksamheten, och i slutändan för de vi är till för, ska de medarbetarna vara hemma. Men som sagt, viktigast för en kommun är att våra invånare, företag och besökare inte påverkas eller att servicen försämras.

Vill också tipsa om att det idag är Orange Day. Dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Så idag lyser vi upp byggnader i orange precis som man gör runt om i världen, för att visa det globala problemet med våld mot kvinnor och flickor. Här kan du se vilka byggnader som lyser i orange.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 november 2020