Panikklappar och boka Anna

I december firar vi födelsedagar (alla utom min) i min familj. Maken idag (grattis Anders), dottern i morgon (grattis Tova 18 år) och sonen den 13:e (grattis Felix 23). Så först efter självaste luciadagen så blir det fokus på julklappar för min del.

Det för mig också alltid tillbaka till när jag jobbade extra i en fantastiskt presentbutik här i stan. I ett par år jobbade jag och min bästa kompis extra just där på jularna och det var stressigt, men så roligt. Butiken var inte bara känd för sina fina produkter utan även känd för sina väl inslagna presenter. Och med silver, och guldpapper som alla ville ha paketen inslagna i så var det jobbigaste för min del att få till släta paket, nästan strukna veck runt de mest ostrukturerade paketen.

Några kunder som jag alltid tänker på i dessa tider, och som kom in just sista shoppingdagen före julafton, var ett par killkompisar som hade som tradition att handla alla sina julklappar sista dagen. Som en tävling dem emellan. Ofta slutade deras dag hos oss för att just fixa det sista. De kom in med lätt panik i blicken ett par minuter innan stängning för då var det alltid en julklapp till mamma, syster eller mormor/farmor som de inte hittat. Och alltid lyckades vi hjälpa dem.

För de som kom till oss för att söka den perfekta lilla julklappen som inte skulle kosta så mycket, utan som de bara ville ha med sig som extra överraskning, så fanns en låda i butiken. I början av december var den full men i slutet alltid nästan tom. Lådan innehöll doftkulor till dammsugare! Ett givet kort, som alla blev förvånade över att det fanns, men som många köpte och var nöjda med att ha med sig. En sådan där sak som man inte inser är bra att ha tills man börjat använda dem. Det är ett tips för er alla – de finns numera i de flesta affärer.

Onsdagstipset däremot är att boka Anna! Vad är då detta? Jo, vår kommunstyrelseordförande Anna Tenje (M), tar just nu emot bokningar för ett samtal med henne, om precis vad man vill när det gäller kommunen. Hur man du att kommunen utvecklas, vad tycker du kan bli bättre, vad saknar du? Ja, man kan prata med henne om vad man vill. Så boka tid med Anna här på vår webb.

Ett sista litet tips så här i början av december när vissa bedragare vädrar morgonluft i näthandelns och stressiga fakturahanterings-tider är att byta lösenord för inloggningen i paddor, datorer och olika konton. Kapning av epost är vanlig just i dessa tider så hjälp er själva och alla andra att känna er säkra genom att just byta ut era lösenord ett par gånger nu i december. Det är värt det!

Ha en fortsatt fin första onsdag i december!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 december 2020