MAT2021 och budgetuppdragen rör sig framåt

Positiv energi gav nyheten som spreds igår om att vår MAT-helg som vi nu haft i 10 år utvecklas vidare, för att möta den verklighet som ändrats. I september 2021 så blir det MAT på nytt och då bjuder hela kommunen och hela regionen in till upplevelser i matens tecken.

Förutom att flera matproducenter bjuder in oss till sig så kommer Växjös gator sprudla av matupplevelser och området runt vår allas Konserthuspark och vårt Teatertorg kommer att ställas om till allt vad mat heter. Och inne i Konserthuset kommer seminarier att hållas. Känns mycket starkt och bra att vi nu utvecklat ett bra koncept vidare. MAT 2021 kommer bli något extra så jag ser nu fram emot september extra mycket.

Idag är det också en dag som jag känner positiv energi inför. Internbudgetdialog med högsta politiska ledningarna i kommunstyrelsen alla nämnder och styrelser. Våra processägare kommer att presentera hur de tillsammans med övrig organisation tar sig an den av kommunfullmäktige beslutade budget för 2021. Nu är det bara drygt tre veckor sedan den togs och i normala fall har vi ett par månader på oss att förbereda men förberedelsearbetet har varit bra så förmiddagens presentation kommer också så vara. Jag börjar med att presentera och berätta om strategiska inriktningar som vi nu tar oss an och framför allt kommer jag prata om de sex koncernövergripande uppdragen, som nu börjar rulla. Det var dessa jag berörda häromdagen i bloggen, du kan läsa mer här om dem.

Ha en fin dag och andra advent!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 december 2020