När mycket känns tidigt

Ibland när man kommer in i ett Teamsmöte några minuter tidigt är det fint att bara prata lite med sina kollegor om livet utanför jobbet. Häromdagen kom jag in i ett skrattigt samtal om varför allt är så tidigt i år. Granar, lussebullar och pepparkakshus sattes in, bakades och pyntades redan i november känns det som. Kan det vara coronapandemin som gör att vi behöver mer jul, och jul över en längre tid i år, undrade vi?

Annat som känns tidigt varje år är att vi redan vid den här tiden börjar informera om sommarjobb. Redan nästa vecka kör vi igång och söker sommarjobbare till våra verksamheter, främst inom omsorgen men även inom andra områden. Känns overkligt att tänka på sommaren nu men kan också vara bra att redan nu börja fundera på detta. Så håll utkik i alla våra kanaler.

Och i veckan går också det ”rosa kuvertet” ut till alla vårdnadshavare vars barn ska börja förskoleklass eller sjuan. För snart är det dags att välja skola till höstterminen 2021! Även det kan verka tidigt men planeringen för höstterminen behöver börja ganska snart hos oss. Här kan du läsa mer.

Veckans onsdagstips då? Jo, det är ett riktigt julklappstips! Nämligen en ny bok som blivit till av vår podd ”Kronobergspodden”. ”Kuriosa ur gömmorna” heter den och finns att köpa, och såklart även låna, på Växjö stadsbibliotek. I podden tar man i varje avsnitt upp ett nytt tema som anknyter till Kronobergs län. Och 28 av avsnitten har nu bibliotekarie Ella Styf gjort om till en kulturhistorisk sammanställning av händelser, företeelser och begrepp som är typiska för just den här delen av Småland. Låter spännande och som fin läsning i mellandagarna.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 december 2020